Humus med ramsløg og Dukkah - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Hummus med ramsløg og Dukkah

Jeg har lavet utallige, forskellige slags hummus, da jeg elsker smagen af kogte kikærter og den lækre smørbare konsistens hummus har. Kikærterne har i sig selv en meget neutral smag, der kan bære mange forskellige slags krydderier. Kikærter indeholder en del fibre, meget protein, jern og kalk ligesom mange andre bønner og ærter. De er utrolig gode for vores tarmflora og gode til at holde gang i fordøjelsen. Man kan vælge at koge kikærterne sammen med et stykke Kombu tang. Da tangen indeholder nogle enzymer, der spalter protein, vil det medvirke til at kikærterne er lidt lettere at fordøje. Man kan også vælge at koge kikærterne med en smule natron. Det gør de kogte kikærter meget nemmere at blende. Hummusen bliver utrolig lækker cremet, når kikærterne er kogt med natron. I denne opskrift brugte jeg natron.

Da det nu er i den spæde start på ramsløgsæsonen er det nærliggende at lave en hummus med ramsløg. Fra nu af, her i det spæde forår, vil der være masser af skønne vilde urter, man kan samle, når man alligevel er i skoven, ved stranden, på usprøjtede marker og enge, i haver osv. Brug endelig naturens gaver. Og naturligvis skal man ikke plukke de steder hvor der sprøjtes med pesticider eller hvor der er forurenende trafik.

Ingredienser+ fremgangsmåde:

200 g kikærter (sættes i blød natten over 10 -12 timer)

Hæld iblødsætningsvandet fra. Skyl kikærterne og kom dem i en gryde med rent vand. Tilsæt evt. ½-1 tsk Natron og kog kikærterne i 45-60 min. Smag på dem når der er gået 45 min. Hvis de er helt bløde, er de færdige. Ellers koges de lidt længere. Der må ikke tilsættes salt, da kikærterne så bliver meget svære at koge møre.

3 spsk koldpresset olivenolie

1-2 håndfulde ramsløgblade (skyllede og groft hakkede)( Hvis du ikke kan få fat på ramsløg kan du bruge frisk spinat i stedet+ et par fed hvidløg ekstra.

3 fed hvidløg

3 spsk citronsaft

2 spsk Dukkah (kan sagtens undlades) (se opskriften “Bagte rødder med Dukkah på grønkålsbund”)

ca. 1 dl af det vand kikærterne er kogt i.  (justér konsistensen med kogevandet, så din hummus får lige den konsistens som du ønsker)

uraffineret salt (smag til)

friskkværnet peber (smag til)

Blend alle ingredienser til konsistensen er lækker og blød. Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Velbekomme!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hummus med ramsløg og Dukkah

  1. Spændende opskrift. Jeg er normalt ikke ret meget for humus da jeg ikke bryder mig om den grynede konsistens. Vil fornemmelsen af kikærterne blive blive mere glat når man bruger natron?

    1. Hej Dorthe!
      Det synes jeg. Kikærterne bliver meget bløde og nemmere at blende til en ensartet masse. Jeg synes du skal give det et forsøg. Jeg synes også at en humus bliver bedst hvis du blender kikærterne mens de stadig er varme. Så er de nemlig også mere bløde. God fornøjelse. Jeg vil rigtig gerne høre hvad dusynes om det når du prøver at lave det.

      Vh Anette

Skriv et svar