Spæde salater med granatæblekerner, rød grape, avocado og ristede græskarkerner - Vegansk - Mad med glød

Spæde salater med granatæblekerner, rød grape, avocado og ristede græskarkerner

Denne salat er dejlig frisk og let. Nu begynder tiden med de lettere salater, stille og roligt. Der er godt nok stadig er masser af lækre salater der kan laves med rodfrugterne og de forskellige slags kål, men fordi foråret kalder på de lettere grønne salater og alt det der følger i hælende på dem, er det dem der trækker lige nu. Her har jeg brugt en bakke blandede grønne spæde salater og kombineret dem med lækre granatæblekerner, let bitre, søde og smukke røde grapefrugter og bløde, milde avocadoer. Til sidst er salaten toppet med græskarkerner, der først er tørristede på en pande og derefter vendt i en smule Tamari og ahornsirup. Det smager skønt med en kombination af det salte fra Tamarien og det søde fra ahornsiruppen. Græskarkernerne er sprængfyldte med mineraler. Bla. zink, magnesium og jern. Du kan også bruge græskarkernerne som en saltet snack. I så fald kan du vælge at tørriste dem på en pande og derefter blot dryppe en smule Tamari på dem, mens de stadig er varme. Det smager ganske forrygende og er tilmed en super sund snack.

 

Opskrift på salaten:

1 bakke blande spæde salater (skyllede og tørret i salatslynge)

1/2 granatæble (ca 2 dl)

1 rød grape ( skåret i filletter)

2 avocadoer ( skåret i tern)

50 g tøristede græskarkerner vendt i tamari og ahornsirup

Rist græskarkernerne på en tør pande. Sluk for varmen under panden og hæld en lille smule tamari  og ahornsirup på, mens græskarkernerne endnu er meget varme. Rør grundigt i dem så de ikke brænder på. Hæld dem i en skål med det samme. Lad dem køle af før du tilsætter dem ovenpå salaten.

 

Dressing:

2 spsk hørfrøolie

1 spsk citronsaft

1 tsk ahornsirup

2 fed hvidløg

1/3 tsk Sambal oelek

uraffineret salt

friskkværnet peber

 

Fordel de spæde salater på et salatfad. Tilsæt nu avocadostykkerne, grapefilletterne og granatæblekernerne.  Tilsæt dressingen. Slut af med at drysse græskarkernerne over salaten. Du kan også vælge at stille dressingen ved siden af salaten så man selv kan hælde den over lige før man spiser den. Fordelen ved et vente med at tilsætte dressinge er at salaten holder sig bedre, hvis der skulle være noget til overs til dagen efter.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar