Påskeæg - Vegansk - Mad med glød

Påskeæg

Påskeæg skal man altså bare have i Påskeferien. Min datter og jeg har sammen lavet disse lækre æg. De er lavet af mandler, dadler, kokosolie og noget af det tykke kokosmælk fra en dåse. Det er grundmassen. Derefter er den delt i to. Den ene del har fået tilføjet lakridspulver og den anden citronskal, citronsaft og gurkemeje.

image

Ingredienser til grundmassen:
image

150 g mandler (malet til mel)

50 g dadler ( bløde dadler -sten)

85 g kokosmel

50 g af den tykke del fra en dåse kokosmælk

25 g kokosolie

Overtræk:

100 g 70% mørk chokolade

Smelt over vandbad.

Drys:

25 g kokosmel

1 spsk gurkemeje

Blend kokosmel og gurkemeje sammen.

20 g usaltede pistacienødder (grofthakkede )

rålakridspulver (1 tsk til massen + 1 tsk til at drysse over)

Fremgangsmåde:

Kom mandelmel, de bløde dadler, kokosmel, kokosolie og den tykke del fra en dåse kokosmælk i en foodprocessor. Kør massen til den er helt finthakket, blød og til at rulle til æg. Hvis massen er for våd kan du tilsætte lidt mere kokosmel eller lidt mere mandelmel. Hvis den er for tør kan du tilsætte en anelse kokosmælk til konsistensen er som du synes.

Del massen i to ikke helt lige store dele.

1:

175 g som  tilsættes 1 tsk rålakridspulver.

2:

200 g som tilsættes 2 tsk citronsaft, fintrevet skal fra 1/2-1 citron, 1 tsk gurkemejepulver.

Nu rulles massen til æg der vejer ca. 15 g. stykket. Derefter stilles de på køl i en times tid. Dette for at chokoladen hærder lidt hurtigere når æggene bliver overtrukket med det.

Smelt nu chokoladen forsigtigt over vandbad. Du kan stikke en tynd træpind i hvert æg og dyppe dem i chokoladen. Derefter stilles de i et glas så de ikke rører ved hinanden. Æggene med citron og gurkemeje fik et drys af kokosmel blandet med gurkemeje og lidt citronskal. Æggene med lakrids fik et drys af hakkede pistacienødder og et drys lakridspulver eller var kun med chokoladeovertræk.

God fornøjelse!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Påskeæg

  1. Hej Anette
    Jeg nyder godt af alle dine lækre og inspirerende opskrifter og skal prøve at lave disse påskeæg til vores påskefrokost på søndag, men jeg savner simpelthen opskriften på dine kræskugler, som jeg har lavet flere gange. De var meget populære 🙂 Kan jeg få dig til at bringe dem igen, for jeg kan ikke huske opskriften. Mener at du både havde dadler og abrikos i dem, men er ikke sikker. Venlig hilsen Bettina Strunge

Skriv et svar