Spinat/fennikelsalat med bolchebeder - Vegansk opskrift - Mad med glød

Spinat/fennikelsalat med bolchebeder

Denne salat er så lækker at sætte tænderne i. Det er vigtigt at den er snittet som beskrevet, da det er det der gør den så lækker og sprød. Den er også utroligt smuk. Når man snitter en fennikel på den lange led, på langs af fibrene og så tyndt som muligt (på et mandolinjern) og derefter lægger de snittede stykker i iskoldt vand i en times tid. Så får man den ønskede sprødhed. Det samme gøres ved bolchebederne. De skal bare skæres på tværs af beden. Således at man får det smukke mønster frem, med stribede skiver.

Jeg brugte til en salat som tilbehør til 4 personer:

100 g frisk spinat

1 fennikel (ca 150-200 g)

2 små bolchebeder

Skyl spinaten grundigt og tør den i en salatslynge. Gør som beskrevet ovenfor ved fennikelen og bolchebederne. Anret spinaten på et fladt salatfad. Tør de tyndt snittede stykker fennikel og de skiveskårede bolchebeder i en salatslynge. Anret derefter fennikelen og bolchebederne oven på spinaten.

Det smager fortrinligt blot at hælde lidt koldpresset olivenolie hen over salaten og drysse med uraffineret salt (optimalt noget ramsløgsalt) og friskkværnet peber. En persilledressing vil også egne sig til denne salat. Dressingen må blot ikke overdøve den delikate smag fra salaten.

 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar