Ramsløgpesto med gærflager - Vegansk - Mad med glød

Ramsløgpesto med gærflager

Det er forår og ramsløgene er begyndt at titte op mange steder. Nyd naturens gaver og tag en tur i skoven for at finde nogle ramsløg. De vokser mange steder i landet. Hvis du ikke ved hvor du kan finde nogle i nærheden af hvor du bor, kan du måske efterlyse det på Facebook. Måske nogle af dine FB venner ved hvor du kan finde nogle. Der er også en FB gruppe der hedder Urtekundskab, hvor du kan efterlyse.

Ramsløg smager utrolig lækkert i pesto. Her er der brugt gærflager i stedet for parmesan eller Vesterhavsost. Det smager super lækkert. Og så får du samtidig et tilskud af B-vitaminer.

50 g ramsløgblade ( skyllede, tørrede i en salatslynge og groft hakkede)

1 dl koldpresset olivenolie

40 g valnødder

4-5 spsk gærflager

1 tsk citronsaft

uraffineret salt

friskkværnet peber

Alle ingredienser kommes i et blenderglas og blendes grundigt. Smag pestoen til med gærflager, salt og peber. Du kan sagtens bruge andre nødder i stedet for valnødder. Hasselnødder eller mandler smager også dejligt. Valnødderne indeholder flere omega3 fedtsyrer end mandler og hasselnødder. Og valnødder indeholde bitterstoffer som er leverstimulerende. Og så synes jeg bare at valnødder smager rigtig godt i denne pesto.

God fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar