Ærtepuré med avocado og andet godt - Vegansk - Mad med glød

Ærtepuré med avocado og andet godt

Ærtepuré er et dejligt tilbehør til aftensmaden. Det passer sammen med rigtig mange ting. Puréen kan også bruges som en spread i en sandwich. Ud over at det har en helt utrolig smuk farve, smager det også skønt. Du kan vælge at tilsætte mere ingefær end den mængde der står i opskriften, hvis du er vild med ingefær. Og hvis du f.eks. har brug for den antiinflammatoriske virkning, som ingefæren har. I det hele taget kan du jo altid vælge at gøre lige som det passer dig og lege lidt med opskrifterne. Denne version er mild og  frisk og har en lille snært af chilien. Og så indeholder den super gode fedtsyrer fra avocadoen og masser af protein fra ærterne. Begge råvarer indeholder en del fibre som er rigtig gode for fordøjelsen. Avocadoen indeholder en del A, B, C og E vitaminer og en del kalium.

Vilde urter er utrolig dejlige at bruge i madlavningen, så hvis du har mulighed for ar få fat på nogle ramsløg, er det en skøn ingrediens at bruge i denne puré. Du kan dog vælge at undlade det. Eller erstatte det af en smule forårsløg eller purløg.

200 g ærter (frosne)

150 g avocado (vægt uden skal og sten)

2 fed hvidløg

2 spsk citronsaft

1 spsk friskrevet ingefær

2 spsk fint hakket ramsløg + lidt til pynt (det kan sagtens undlades)

1/4 tsk. Sambal oelek  (vær forsigtig med doseringen, smag dig frem og start evt. med mindre end der står i opskriften)

uraffineret salt ( smag til)

friskkværnet peber ( smag selv til)

Hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i nogle minutter, til de er helt tøet op. Hæld vandet fra og kom ærterne i en foodprocessor sammen med avocadokødet og de øvrige ingredienser. Blend til massen har den konsistens du kan lide. Smag nu til så det smager lige som du kan lide det. Pureen beholder ikke den smukke farve til dagen efter. Avocadoen bliver en smule kedelig i farven, da den ilter. Den kan dog sagtens spises alligevel.

 

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar