Havregrynskager med mørk chokolade og hasselnødder - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Havregrynskager med mørk chokolade og hasselnødder

Disse lækre og sprøde havregrynskager er sødet med dadler og de indeholder bla kikærtemel, hvilket gør dem lidt mere proteinholdige. De indeholder næsten ingen tilsat sukker, kun det der er i den mørke 85% chokolade. Men det er minimalt. De smager super lækkert til en kop te eller kaffe.

Ca. 12 stk

125 g havregryn (glutenfrie)

100 g kokosolie (smeltet )

100 g bløde dadler (uden sten)

1/2 dl kogende vand

1 spsk loppefrøskaller (økologiske)

1/2 dl kikærtemel

1 1/2 tsk vinstensbagepulver (glutenfrit)

1/4 tsk uraffineret salt

 

Til overtræk:

75 g 85% mørk chokolade

25 g finthakkede hasselnødder

evt. 1 spsk afskallede hampefrø

 

Hæld kogende vand over dadlerne og tilsæt 1 spsk loppefrøskaller. Lad det stå i ca 5 min. Bland havregryn, kikærtemel, bagepulver og salt i en skål. Blend nu dadler, vand og loppefrøskaller. Bland de tørre ingredienser med det smeltede kokosolie og den blendede daddelmasse. Ælt massen grundigt sammen. Rul nu kugler på ca 30 gr. stykket. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem forsigtigt flade.

Bages ved 175 gr varmluft i ca 15 min. til kagerne er gyldne i kanten. Lad dem køle af.

 

Smelt nu ca 75 gr 85% mørk chokolade over vandbad.

Dyp ca 1/3 af kagerne i den smeltede chokolade og drys de hakkede hasselnødder 0g evt hampefrø, på begge sider af kagen, ovenpå den smeltede chokolade. Stil kagerne mellem ribberne på bageristen, så de ikke rører ved noget mens chokoladen stivner.

Opbevar kagerne i en kagedåse.

 

God fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar