Boghvede/quinoa boller med revet gulerod og mandler - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Boghvede/quinoa boller med revet gulerod og mandler

Disse boller er dejligt bløde indeni og sprøde udenpå. De er hurtige at lave, da denne slags dej ikke skal hæve. Hvis du gerne vil have en mere syrlig smag, kan du prøve at bruge én af de andre opskrifter på glutenfrie boller her på bloggen. Disse boller kan både bruges med et sødt pålæg, som feks. frugtpålæg eller kakaohumus og de kan bruges med humus, postej eller som på billedet her med avocado og surkål.

image

Opskrift (til 15 pænt store boller)

5 dl vand

1 dl loppefrøskaller (økologiske, svarende til Grøn Husk)

1/2 dl hørfrø

1/2 dl olivenolie

150 g revet gulerod ( eller 150 g pulp fra fremstilling af gulerodssaft)

50 g groft hakkede mandler

2 dl quinoamel

2 dl boghvedemel

1 1/2 tsk uraffineret salt

Start med at røre loppefrøskallerne ud i vandet. Lad det stå i 5-10 min. Pisk nu grundigt i massen med et piskeris eller med en elpisker. Hvis du rører dejen på en røremaskine, kan du piske massen i denne. Nu tilsættes olivenolie, hørfrø, hakkede mandler, revet gulerod og salt. Rør massen grundigt sammen. Tilsæt nu quinoamel og rør igen. Til sidst tilsættes boghvedemelet, som røres/æltes til dejen har en blød men sammenhængende konsistens.

Denne dej behøver ikke at hæve, men kan med det samme rulles ud til boller.

Tag nu to mindre skåle. Én til vand og én til det du vil have ovenpå dine boller. Her har jeg brugt en blanding af sesamfrø og birkes. Du kan dog også bruge feks glutenfrie havreflager, boghvedeflager eller helt undlade at bruge noget ovenpå. Jeg elsker bare den knasende skorpe, når der er frø eller flager ovenpå.

Dyp nu hænderne i vandet og tag en klump dej. Rul den til en bolle og tryk nu forsigtigt bollen ned i skålen med frø/flager/kerner.

Nu sættes bollerne på en bageplade, beklædt med bagepapir. De skal bages ved 200 gr. varmluft i ca 35 min. Lad bollerne køle af før du skærer dem over. De virker altid klæge når de er varme.

Bollerne kan sagtens fryses ned. Hvis du synes de bliver for bløde dagene efter, kan du med fordel give dem en tur i brødristeren.

 

God fornøjelse med bagningen!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “Boghvede/quinoa boller med revet gulerod og mandler

 1. Hvis jeg kun har fiberhusk og ikke hele loppefrøskaller, kan det så godt stadig fungere?
  Jeg skal vel ikke bruge en hel dl?

  Hilsen Josefa

  1. Hej Josefa!
   Jeg plejer altid at bruge de økologiske loppefrøskaller. Så vidt jeg ved er FiberHusk blot er fint pulveriserede loppefrøskaller. Det vil sige at det er et meget koncentreret produkt og at du skal bruge en del mindre af det. Men jeg ved ikke mængdemæssigt, hvor meget du skal bruge. Hvis du prøver, må du meget gerne skrive hvor meget du brugte og hvordan de blev. Beklager at jeg ikke kan være mere præcis. God fornøjelse.

   Vh Anette

   1. Jeg brugte en halv dl, og de blev okay. De blev sådan meget luftige, fordi der var en del lufthuller indeni dem – så de blev ikke ligeså faste som dine på billedet. Jeg må ud og købe nogle loppefrøskaller til næste gang 🙂

    1. Tusind tak for dit svar.😍 Blev de for luftige? Jeg tror faktisk sagtens du kan prøve igen. Bare med lidt mindre end 1/2 dl. Jeg burde også prøve med Fiber Husk, så jeg ved hvor meget man skal bruge af det i forhold til de økologiske loppefrøskaller. Jeg vil bare helst bruge økologiske råvarer.
     Vh
     Anette

 2. Hvordan får du dine birkes og sesamfrø til at sidde så fint og ikke falde af? 🙂 Mine kommer altid til at ligne noget juks når de først rammer risten!

  1. Hej Ulrik!
   Jeg gør hænderne våde hver gang jeg tager dej til en bolle og skal rulle/forme den. Derefter vender jeg bollen i en skål med birkes og sesamfrø. De bliver altid siddende på bollen. Tror bare det er fordi dejen er fugtig at de binder på. Og så nok også fordi der er loppefrøskaller i dejen, som har en lidt klistrende effekt. God fornøjelse næste gang.
   Vh
   Anette

 3. Elsker opskriften og har brugt den ofte, men jeg forstår simpelthen ikke hvordan du kan få 15 boller ud af den portion, jeg får konsekvent 10 stk. Og synes ikke de kan blive mindre. Hehe

 4. Hej!
  Syntes det er nogle super gode boller, men har tænk om det er muligt at skifte olien ud med noget andet? Moste bananer, æbler, græskar eller noget andet?

  Tror du det er muligt?
  Vh Signe 🙂

 5. Endelig lykkedes det for mig at lave en lækker luftig glutenfri bolle til min svigerdatter.
  Så tusind tak for denne opskrift. 👍😀

Skriv et svar