Sprøde, lækre glutenfrie kiks med tørret brændenælde - Opskrift med vilde planter

Sprøde, lækre glutenfrie kiks med tørret brændenælde

Jeg laver ofte forskellige versioner af kiks. Jeg elsker den sprøde lækre konsistens og spiser dem både bare som de er, uden noget pålæg, og med forskelligt pålæg ovenpå. Et par stykker i madpakken er en lille lækkerbisken. Brug dem som du selv har lyst til.

Her er de serveret med humus, lucernespirer og løgkarse. Mmmmm!!

Opskriften her er til to bageplader med kiks.

2 dl rismel

1 1/2 dl kikærtemel

1 1/2 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl græskarkerner (blendes let)

1/2 dl birkes

1/2 dl tørret brændenælde (kan købes i helsekost eller man kan selv tørre brændenælder og nuldre dem i små stykker)

2 spsk chiafrø

3/4 dl olivenolie

2 dl vand

1 tsk vinstensbagepulver

1 1/2 tsk urtesalt el. uraffineret salt

Tænd ovnen på 175 gr varmluft. Start med at blende græskarkernerne i en krydderimølle. Det skal gøres for at dejen hænger bedre sammen. Nu blandes alle ingredienserne i en stor skål. Rør først med en grydeske og ælt til sidst med hænderne til det er en sammenhængende dej. Nu deles dejen i to. Læg den ene klump dej på midten af et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir hen over og pres dejen forsigtigt ud mellem de to stykker papir. Nu tages en kagerulle og forsigtigt rulles og presses dejen så tyndt som muligt. Det passer med at dejen skal rulles helt ud til kanten. Jo tyndere dejen bliver, jo mere lækkert sprøde bliver kiksene. Løft forsigtigt det øverste stykke bagepapir af.  Skær nu med et pizzahjul eller en skarp kniv den form som du ønsker kiksene skal have. Du kan lave små hapsere eller større kiks.

Sæt de to plader ind i ovnen og bag kiksene ved 175 gr varmluft i 15-20 min. De skal være gyldne, men ikke brankede.

Tag dem ud af ovnen og læg dem på en bagerist. De opbevares bedst i en nogenlunde lufttæt dåse elle anden beholder og bevarer sprødheden i mange dage, hvis de da ikke spises før.

God fornøjelse!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar