Kakaobites med pebermynte - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kakaobites med pebermynte

Disse små godbidder smager skønt friskt af pebermynte og er bløde og lækre at bide i. De er ovenikøbet super enkle at lave. Så hvis du kan lide chokolade og pebermynte er det bare at komme i gang med at lave dem. Hvis du lader dig friste af opskriften her skal du naturligvis først have fat i ingredienserne. Når du har sørget for det, kan du ret hurtigt lave massen. Den skal desværre i fryseren i en times tid eller to, før den er blevet fast, så den kan skæres i små bidder. Du må væbne dig med tålmodighed, mens de er i fryseren og glæde dig til at sætte tænderne i den lækre bløde masse.

Jeg er vild med den friske pebermyntesmag og har brugt æterisk pebermynteolie, på forskellig vis i mange år. Du kan feks. bruge det til at smøre på panden i nakken og i tindingerne hvis du har hovedpine. Pebermynteolie eller selve planten er også rigtig god at bruge hvis du har problemer med fordøjelsen eller hvis du har kvalme. Den modvirker tarmluft og virker i det hele taget stimulerende på fordøjelsen. Den skulle også hjælpe med til at skærpe koncentrationsevnen.

Det er skønt at have forskellige slags mynter i haven. Der findes utroligt mange forskellige myntearter. De kan bruges som te, i salater og dressinger, i desserter, i drinks og bare til at gnide mellem fingrene og gå at dufte til eller nyde synet af.

I opskriften her er der brugt kakao, kokosolie, ahornsirup, kokosmælk, pebermynte og en lille smule salt.

 

(Jeg brugte en form på 11 * 16 cm.)

Ingredienser:

70 g kokosolie (koldpresset)

70 g ahornsirup

50 g kakao (+ noget til at vende firkanterne i)

1 dl (100 g ) kokosmælk ( jeg brugte Änglamarks)

5-7 dråber pebermynteolie (æterisk olie)

en smule uraffineret salt

Find en lille kasserolle. Kom kokosolie, ahornsirup, kakao, kokosmælk og salt i kasserollen. Varm forsigtigt massen op så kokosolien og kokosmælken smelter. Rør grundigt i massen så der ikke er klumper fra kakaoen. Når massen er rørt godt sammen og det hele er smeltet, tages kasserollen fra varmen. Nu dryppes pebermynteolien i massen. Start med et par dråber og smag dig frem, i forhold til hvor gennemtrængende du ønsker smagen af pebermynten. Beklæd en lille form med bagepapir. Hæld nu massen op i formen. Dæk formen til og sæt den i fryseren. Lad den stå til du kan mærke at den er helt fast. Det tager en til to timer. Løft nu massen op og fjern papiret fra kanterne. Skær massen i små firkanter. Kom noget kakao i en lille skål og vend firkanterne i kakaoen. Hvis du ikke bryder dig om det tørre kakao kan du vende dem i hampefrø, finthakkede ristede hasselnødder eller hvad du lige har lyst til.

Når du har skåret den ud i små bidder, skal de opbevares i køleskab. De skal serveres kolde, da de ellers er ret fedtede at holde på. De smager også langt bedre kolde.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kakaobites med pebermynte

 1. Hej!

  De ser virkelig lækre ud. Hvilken pebermynteolie bruger du? På den jeg har står der, at det ikke må indtages. Tænker at jeg har valgt en forkert 🙂

  Hilsen Marie

  1. Hej Marie!
   I dem her har jeg brugt Urtegårdens æteriske pebermynteolie. Der skulle ikke være noget problem med at indtage æteriske olier når det som her er blandet op med andre ingredienser. Måske står det på flasken fordi den sælges som kosmetik. Hvis du er usikker kan du spørge der hvor du har købt den eller hos producenten.

   Venlig hilsen
   Anette

Skriv et svar