Blinis med banan, havregryn og boghvede - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Blinis med banan, havregryn og boghvede

Det at lave blinis til morgenmaden, er helt klart noget der kun sker i weekender eller ferier. Det er noget tidskrævende, ligesom at lave vafler og pandekager. Men når det så sker er det noget der gør alle i familien glade. Det er også bare så lækkert.

Disse blinis lavede jeg en lørdag morgen. Jeg kom til at love min datter at jeg ville lave dem, og så var der ingen vej tilbage. Tak for det, Amalie.

De blev serveret med en kokoscreme med hindbær, rødbedepulver, citronskal og ahornsirup. Da jeg ikke skrev opskriften ned på cremen kan jeg ikke give de eksakte mål. Men jeg skrev opskriften ned på de lækre blinis. Så den får du her.

Opskrift til 16 blinis:

1 dl. havregryn

1 dl. boghvedegryn el. boghvedemel

1 banan ( 80 g. uden skræl)

3 dl. risdrik el. anden plantedrik/mælk

1 spsk. chiafrø

1 spsk. peanutbutter

1 spsk. ahornsirup

1/4 tsk. uraffineret salt

1 tsk. bagepulver ( vinstens bagepulver, hvis det skal være glutenfrit)

1 tsk. æbleeddike

Kokosolie til at stege i.

Kom alle ingredienserne i en blender og kør til massen er ensartet. Du kan også bruge en stavblender i et blenderglas. Det er nemmest at lave pæne ensartede blinis, hvis du har en blinis pande, men du kan sagtens lave dem på en almindelig pande. Vær opmærksom på ikke at hælde for meget dej på, til hver blinis. Så bliver de for tykke. Prøv dig frem, med tykkelsen. Steg dem i kokosolie til de er gyldne på begge sider.

Da jeg havde en lille slat dej tilbage tilsatte jeg et par solbær og en smule rødbedepulver. Derfor blev de sidste fire blinis en smule lyserøde. Det var bare et lille forsøg.

Servér med en eller anden slags creme, friske eller frosne bær, en kompot eller den slags frugt der er i sæson. Måske kan du lide dem med kun ahornsirup. Det er også super lækkert.

 

Velbekomme!!!!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Blinis med banan, havregryn og boghvede

 1. Hold op hvor ser det lækkert ud kære Anette. Jeg elsker virkeligt dine billeder og jeg bliver så inspireret til at få mere nydelse ind i mit liv generelt. Jeg glæder mig på alle måder til din kogebog kommer og jeg vil gerne købe et signeret eksemplar😊😀…..

  Har du nogle erfaringer med yaconsirup eller kokossirup. Jeg spørger primært fordi agavesirup efterhånden er så udskældt. Men igen forbud skaber bare stress….. Og det handler vel bare om at lytte til kroppen og give den det den gerne vil have…..

  Vil prøve disse blinis med lidt revet gulerod i til min lille drengs madpakke. Han stejler totalt når det kommer til rødbede. Har ellers prøvet at kamoufleret alt muligt i banan med den grøntsag. Han bliver heldigvis større og klogere😊😀😆

  1. Tusind tak for dine søde ord. Det varmer at høre at du bliver inspireret til at få mere nydelse ind i dit liv. Jeg må indrømme at jeg ikke kender yaconsirup og kokossirup. Jeg bruger næsten kun ahornsirup og æblesirup. Agavesirup er jeg også stoppet med at spise. Jeg brugte det på et tidspunkt fordi det ikke påvirkede blodsukkeret så meget som bla.ahornsirup. Men så fandt jeg ud af at agavesirup indeholder store mængder fri fruktose, som i stedet for at gå ud i blodbanen, bliver sendt til leveren, som lagrer det som fedt i kroppen. Sådan har jeg forstået det. Så derfor er jeg stoppet med det.
   Det der med at børn stejler i forhold til forskellige fødevarer kender jeg godt. Også fra mine egne børn. Det kan være smadder irriterende, men det er som regel i perioder. Sommetider spiser de gladeligt de ting de nægter at spise derhjemme, i daginstitutionerne. Det har jeg ofte hørt fra forældrene, da jeg var køkkenleder i børnehaver og vuggestuer.
   Held og lykke med det.

   Kh
   Anette

Skriv et svar