Vegansk iskaffe - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Vegansk iskaffe

Jeg drikker som regel en kop lækker kaffe om eftermiddagen. Jeg har det bedst med bare at drikke en enkelt kop kaffe om dagen. Den ene kop må meget gerne være en lækker og velsmagende en af slagsen. Om sommeren er det som regel i form af iskaffe. Jeg fik et tip af en tidligere kollega om en super enkel måde at lave en lækker iskaffe på. Hun lavede det blot med komælk. Jeg elsker når tingene er lækre og nemme samtidig. Og det er denne iskaffe.

Nyd den på en varm sommerdag.

 

Til 1 person:

1 1/2  tsk øko. instant kaffe

1 tsk. muscovado, rapadura eller kokossukker eller tilsvarende uraffineret sukker

1 1/2 dl. køleskabskoldt vand

1 1/2 dl. køleskabskoldt havredrik (eller anden plantedrik)

Evt. lidt kakaodrys på toppen

2-3 isterninger

Find en meljævner eller et glas med låg. Kom instantkaffen, sukker og vand i beholderen. Sæt låget godt på, så det lukker helt til. Ryst nu blandingen godt og grundigt. Der skal være skum ovenpå, så er det rystet nok. (Du kan også bruge en stavblender med en skive til at piske med.) Hæld blandingen i et stort glas. Kom nu havredrikken (eller den slags mælk du foretrækker) i meljævneren, sæt låget grundigt på og ryst på samme måde (eller brug stavblenderen) til der er kommet godt med skum oven på. Hæld nu den skummende havredrik oven i kaffeblandingen. Tilsæt 2-3 isterninger. Nu er den klar. Super enkelt og lækkert.

Velbekomme!!!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Vegansk iskaffe

 1. Du kan også tage en ferietur til Grækenland og så købe en frappé skummer i et supermarked.
  De er billige, fylder og vejer ikke meget og nemme at bruge derhjemme, hvis temperaturen skulle snige sig op over de 20 grader🤔
  Bare en idé- den med meljævneren er også fin👍🏻

   1. Hej Anette!
    Ja, det er det nemlig- den laver det lækreste kaffeskum!
    Har lige købt en med hjem fra Grækenland- mener den kostede ca 20 euro :o)

Skriv et svar