Smashed potatoes med gurkemeje, citron og rosmarin - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Smashed potatoes med gurkemeje, citron og rosmarin

Sjovt at det først er nu jeg poster en opskrift på disse kartofler. Jeg tror at grunden er, at det jo bare er tilbehør. Og at det jo bare er noget så simpelt som kartofler. Men, men, men. De her kartofler er bare så totalt lækre. Og så er de ovenikøbet super nemme at lave. Inspirationen til at lave kartoflerne på denne måde har jeg fra en af mødrene fra min datters tidligere folkeskoleklasse. Skønne Marie, som er en super dygtig kok.

Kartofler lavet på denne måde skal ikke skrælles. De skal blot skrubbes først og koges i let saltet vand. meget gerne med en kvist løvstikke i kogevandet, hvis man da har tilgang til det. De skal koges så de lige akkurat er gennem kogte, så man kan mase dem så skrællen sprækker.

Som tilbehør til 4 personer:

1 kg kartofler

4 spsk. olivenolie

4 spsk. citronsaft

1 tsk gurkemeje

Skrællen fra 1-2 citroner (efter der er presset saft fra dem)

uraffineret salt

rosmarin (både frisk og tørret rosmarin kan bruges)

Friskkværnet peber

 

Skrub kartoflerne med en svamp eller en børste, til de er rene. Kom dem i en gryde med vand og 1 tsk uraffineret salt + evt. en dusk løvstikke. Kog kartoflerne til de er akkurat gennemkogte. Det afhænger af størrelsen på kartoflerne og hvor nye eller gamle de er, hvor lang tid det tager. Prøv dig lidt frem med tiden. Som regel er det 15-20 min. Nu hældes vandet fra kartoflerne. Find et ildfast fad der passer til mængden af kartofler. Pensel det først med lidt olivenolie. Hæld nu kartoflerne over i det smurte fad og mas dem så skrællen sprækker. Rør en blanding af olivenolie, citronsaft, gurkemeje, uraffineret salt eller urtesalt, friskkværnet peber og rosmarinkviste. Det er bedst med friske rosmarinkviste, men tørret rosmarin kan sagtens bruges. Eller man kan helt undlade rosmarinen og blot bruge gurkemeje, citron, salt og peber.

Bag nu kartoflerne ved 200 gr. varmluft  i ca. 30 min. til de er gyldne og sprøde i overfladen. Mmmmmmm de  er bare så lækre.

 

Velbekomme!!!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar