Butterbeansfrikadeller med bagt aubergine og hvidløg - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Butterbeanfrikadeller med bagt aubergine og hvidløg

Frikadeller bliver jeg aldrig træt af. Som barn var det min mors frikadeller jeg guffede i mig. De var en fast del af den ugentlige madplan. De der små stegte runde nogen, der var lidt sprøde udenpå og bløde indeni. Dengang var de lavet af kød. Disse her er lavet af bønner og grønsager. Det bliver de absolut ikke ringere af. Måske vil jeg få på puklen, fordi jeg kalder dem frikadeller. Pyt med det. I mit univers er frikadeller bare sådan nogen små runde stegte nogen, der er lavet af en slags fars. Indholdet kan varieres i en uendelighed. Jeg har lavet rigtig mange forskellige slags frikadeller gennem tiden. Her er en af slagsen.

Grunden til at de blev lavet med bagt aubergine, er at jeg elsker Baba Ganoush, som bla. er lavet af bagt aubergine. Her brugte jeg bare den bagte aubergine i frikadellefarsen.

til 4 personer:

Ingredienser:

1 aubergine (ca. 300g.)

5 fed  hvidløg

Skær stilken af auberginen og skær den over på langs. Smør et fad med olivenolie og læg de to halve auberginer med snitfladen nedad på fadet. Prik dem med en gaffel på overfladen. Lad hvidløgsfeddene være i skallen. Mas dem med den flade side af en grønsagskniv. Læg feddene i faddet. Bag auberginen i 30-40 min. ved 175 gr. varmluft. Mærk med en spids kniv om de er gennembagte. Det skal de være inden du tager dem ud af ovnen. Lad dem køle let af og tag nu indholdet ud med en ske. Fjern skallerne fra hvidløgene. Kom de bagte fed hvidløg ned til den bagte aubergine.

 

480 g kogte butterbeans ( eller 2 dåser kogte butterbeans)

2 dl. havregryn ( ikke grove)(vælg glutenfrie havregryn, hvis frikadellerne skal være helt uden gluten)

1 håndfuld hakket persille (eller andre friske krydderurter)

1 1/2 tsk stødt spidskommen

1 1/2 tsk gurkemeje

1/2 tsk. Sambal Oelek (undlad hvis du ikke ønsker at de skal være spicy)

1 tsk uraffineret salt (smag selv til)

frisk kværnet peber

fintrevet citronskal af 1/2 citron

Hvis du bruger bønner fra dåse skal du hælde dem over i en si og lade væden dryppe fra. Mos bønnerne med en kartoffelmoser eller en gaffel. Bønnerne skal moses til en grov men sammenhængende mos. Tag nu indholdet ud af den bagte aubergine og de bagte hvidløg og mos det med en gaffel. Kom den mosede aubergine og hvidløg ned til de mosede bønner og bland det. Nu tilsættes havregryn, spidskommen, gurkemeje, Sambal Oelek, salt, peber, citronskal og det hakkede persille. Bland farsen grundigt og smag den til. Lad farsen hvile i ca. 15 min.

Form nu til små frikadeller og læg dem på et fad. Jeg synes at de bliver bedst hvis de ikke er alt for store. Steg dem på begge sider i olivenolie eller kokosolie. De skal ca. have 4 min. på hver side ved middel varme. De skal være gyldne i overfladen.

De kan serveres sammen med en salat, nogle bagte eller kogte kartofler, bagte søde kartofler, kogt korn eller ris og forskellige grønsager. I dag serverede jeg dem sammen med Smashed potatoes ( se opskriften her på bloggen) og en lækker salat.

Velbekomme!!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar