Kikærtepålæg med avocado, agurk og purløg - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Kikærtepålæg med avocado, agurk og purløg

Jeg er blevet ret vild med denne slags grove kikærtepålæg. Det kan varieres på utallige måder og man kan bruge alle slags kogte bønner i stedet for kikærter. Jeg har vist bare et ømt punkt i forhold til kikærter. Derfor er det ofte dem jeg ender med at bruge. I dette pålæg kom jeg ud over kikærter også agurk, avocado, purløg, hvidløg, chili og det ikke så kendte sorte salt, der hedder Kala Namak. Det smager ret meget af æg, så hvis du ikke vil spise æg, men er vild med smagen er her løsningen på det 😉

Jeg bruger pålægget som her på billedet, i wraps, i pitabrød, på rugbrød og som tilbehør til en salat med et stykke brød ved siden af. Enkelt og super lækkert.

Du kan vælge at koge en stor portion kikærter. Fryse det ned i mindre portioner og tage lidt op af gangen, når du har brug for det. På den måde slipper du for eventuelle phatalater fra dåsen og du sparer penge. Hvis du har travlt og ikke lige kan nå at iblødsætte og koge kikærterne og du ikke har nogle liggende i fryseren, er det en god idé at have nogle dåser kogte på lager.

Da jeg godt er klar over at mange er pressede på tid har jeg lavet opskriften så det passer med indholdet af én dåse kikærter.

Ingredienser:

240 g kogte kikærter

100 g agurk

1 avocado

1 bundt purløg

2 spsk plantebaseret mayonaise

1 tsk dijonsennep

1/2 tsk. Kala Namak

1 fed hvidløg

1/3 tsk. Sambal Oelek

Uraffineret salt

Friskkværnet peber

Mos kikærterne groft, så du stadig kan se små stykker. Mos avocadoen med en gaffel. Rør den mosede avocado, mayo, sennep KalaNamak, friskkværnet peber, Sambal Oelek og et presset fed hvidløg sammen. Rør de mosede kikærter sammen med mayo/avocadoblandingen.  Skær agurken i bittesmå tern og hak purløget i små stykker. Rør agurkestykker og purløg i blandingen. Smag til med salt, peber og Sambal Oelek.

 

Velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar