Jordbær, melon salat med spidskål og hyldeblomstdressing - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Jordbær, melon salat med spidskål og hyldeblomstdressing

Denne salat er en skøn og sommerlig salat, der egner sig til grilmad. Spis den evt. sammen med noget lækkert brød, en lækker aioli, grillede kvarte spidskål og plantebaserede grillede bøffer. Og så et glas køligt rosévin med is til. Mmmmmm.

Til 4 personer:

1/2 stort eller 1 lille spidskål

1 hjertesalat

250 g. jordbær

1/2 cantaloupmelon

2 klaser hyldeblomster

Skyl spidskålet og fjern eventuelle grimme blade. Snit det halve af spidskålet meget fint. Gerne på et mandolinjern. Tag bladene af hjertesalatet og skyl dem grundigt. Tør dem i en salatslynge. Pluk bladene i mundrette stykker. Anret først de plukkede hjertesalat blade på et salatfad. Anret derefter det fintsnittede spidskål.

Skyl jordbærrene, fjern stilken og skær dem i kvarte. Skær cantaloupemelonen over i to dele. Fjern kernerne og skær skrællen af. Nu skæres melonen i små mundrette bidder.

Fordel melonstykkerne og de kvarte jordbær over det snittede spidskål og hjertesalaten. Pluk hyldeblomsterne i små buketter        (fjern så meget som muligt af den grønne stilk) og fordel dem over salaten.

Hvis du vil tilføre salaten noget knas, kan du tørriste en håndfuld mandler på en pande. Når de har taget farve, slukker du for varmen og hælder 1 spsk. ahornsirup, 1 tsk olivenolie og 1 tsk tamari på panden. Rør grundigt i mandlerne og lad dem køle let af. Læg dem på et skærebrædt og hak dem groft. Fordel dem til sidst over salaten.

 

Dressing:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft eller hyldblomstsirup

1 tsk. hyldeblomsteddike el. æbleeddike

1/3 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

Rør dressingen grundigt sammen og smag den til. Til allersidst fordeles dressingen over salaten.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Jordbær, melon salat med spidskål og hyldeblomstdressing

Skriv et svar