Fyldte peberfrugter - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Fyldte peberfrugter

Det er lige før man kan kalde denne ret for en retro ret. Oprindeligt blev den lavet med hakket oksekød, ris og grønsager. Og den har været vist i adskillige gamle kogebøger. Blandt andet den uundværlige “God mad, let at lave”, som nok står i de fleste hjem. Denne version er 100% plantebaseret……….. Jeg havde kogt for meget ris og havde 4 peberfrugter. Det var ud fra disse to råvarer at ideen til at lave de fyldte peberfrugter opstod. Man kan vælge at fylde peberfrugterne med det man har lyst til.

Jeg valgte at fylde dem med en blanding af markchampignon, squash, løg, hvidløg, sorte bønner, ris og datterino tomater. Ovenpå kom jeg revet plantebaseret pizzaost. De blev krydret med et blandingskrydderi som jeg fandt i skabet og som jeg synes smager rigtig lækkert og så med citrontimian fra haven.

Det blev til et velsmagende og fuldgyldigt måltid. Serveret sammen med en salat er det en forholdsvis enkel ret at lave. Især hvis du har nogle kogte ris og nogle kogte sorte bønner.

Opskrift: (til 4 personer)

4 store peberfrugter

250 g. markchampignon

1 squash

2 løg

4 fed hvidløg

4 dl. kogte brune ris ( gerne kogt med gurkemeje og salt)

250 g. kogte sorte bønner (el. 1 dåse kogte sorte bønner)

ca. 15 datterino tomater

2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til at smøre det ildfaste fad med

3 spsk. Rød dip mix (Urtekram) (eller 2 spsk sød paprika, 1/2 tsk. Sambal Oelek)

2 spsk. frisk citrontimian

1-2 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

Revet ViolifePizzaost

 

Fremgangsmåde:

Rens og hak løgene fint. Rens markchampignon og skær dem i skiver. Rens hvidløg og skær dem i skiver. Skyl squashen og skær den i små stykker. Halvér datterinotomaterne.

Kom 2 spsk olivenolie i en tykbundet gryde og varm det forsigtigt op. Tilsæt blandingskrydderiet, salt og de hakkede løg og de skiveskårede hvidløg. Svits til løgene er klare. Tilsæt nu de skiveskårede markchampignon og squashstykkerne. Svits ca. 5 min. til grønsagerne er blevet en smule møre. Tilsæt nu de kogte ris, de kogte sorte bønner og de halverede datterinotomater. Varm forsigtigt blandingen igennem og smag den til.

Skyl de fire røde pebre, halvér dem og pil indmaden ud af dem. Bevar stilken på peberfrugterne. Fyld dem nu med grønsags/ris/bønne blandingen. Riv noget ost og fordel det ovenpå fyldet.

Smør et ildfast fad med olivenolie og placér de 8 fyldte peberfrugter i fadet. Drys evt. lidt af krydderiet og lidt friskkværnet sort peber på toppen af osten.

Bag dem ved 200 gr. varmluft i 20-30 min.

Nyd dem varme og servér dem sammen med en lækker salat.

 

Velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar