Jordbærgranola opskrift - Plantebaseret / Vegansk - Mad med glød

Jordbærgranola

Mmmmmmmmm så lækkert. Jeg lavede denne jordbærgranola til morgenmaden i dag. Serverede den oven på en jordbær smoothiebowl og toppede den med friske jordbær. Et stort jordbærorgie. Med økologiske jordbær naturligvis. Jeg deler her opskriften på granolaen. Hvis der er interesse for en opskrift på jordbær smoothiebowl, skal I blot sige til. Så vil jeg dele en opskrift på det senere.

Jeg har før lavet granolaer med forskellige former for tørret frugt. Nu da jeg havde en del friske bær, ville jeg prøve at lave granolaen med dem. Det er blot vigtigt at man sørger for at granolaen er helt tør, når den er færdig. Men det fungerede fint. Smagen af jordbærrene er dog ikke så kraftig, som hvis du bruger tørrede jordbær. Men det har en meget fin smag af jordbær.

Opskrift:

1 l. grove havregryn (hvis det skal være glutenfrit , skal du købe en særlig glutenfri slags havregryn)

100 g. friske jordbær (optøede frosne bær, kan helt sikkert også bruges)

2 1/2 dl. hasselnødder

2 dl. kokosmel

1 1/2 dl. sesamfrø

1 dl. græskarkerner

2 spsk. rødbedepulver (kan undlades, jeg brugte det mest pga. farven )

2 spsk. kokosolie

2 spsk. ahornsirup

1/2 tsk. uraffineret salt

 

Fremgangsmåde:

Rens jordbærrene og fjern stilken. Blend dem grundigt, med en stavblender. Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Rør nu den blendede jordbærmasse, det smeltede kokosolie, ahorn sirup, rødbedepulveret og salt sammen.

Tænd ovnen på 130 grader varmluft.

Bland de øvrige ingredienser, havregryn, hasselnødder, kokosmel, sesamfrø og græskarkerner sammen i en stor skål. Nu blandes jordbær/kokos/ahornsirup/salt/rødbedepulver massen med de tørre ingredienser. Bland det hele grundigt med hænderne. Det er vigtigt at få nuldret jordbærmassen godt ud i de tørre ingredienser.

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel granolaen på bagepladen. Sæt granolaen i ovnen ved 130 grader og giv det i første omgang 20 min. Rør nu i granolaen, så det der ligger nederst kommer op og bliver ristet. Giv granolaen 20 min. mere. Rør atter og giv det 10-20 min. mere alt efter hvor tørt det er blevet.

Når det er helt tørt, tages det ud af ovnen og køler af, inden det kommes på glas.

 

Velbekomme!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Jordbærgranola

  1. Hej Line!
   Jeg fandt faktisk ud af at der allerede ligger en opskrift på en lignende smoothiebowl med jordbær, på bloggen. Det er ikke til at holde styr på alle de opskrifter. 😉

   Venlig hilsen
   Anette

Skriv et svar