Solbærkage med chokolade - Plantebaseret / Vegansk opskrift - Mad med glød

Solbærkage med chokolade

I mange år var solbærkage den kage jeg bagte når jeg hurtigt skulle lave en lækker og nem kage. Jeg tror måske vi alle blev lidt trætte af at få den samme kage gang på gang. Sådan bliver det somme tider når ting bliver et hit.

Det resulterede i at solbærkagen har været sat lidt til side i en periode. Da en af sønnerne for ikke så længe siden spurgte hvorfor jeg aldrig bagte den solbærkage mere tænkte jeg at det måtte være en af de næste kager jeg skulle bage. Og da haven bugner af plukkeklare solbær lige nu, skulle kagen laves.

Den blev bla. lavet af 100% fuldkorns speltmel (grahams speltmel), Muscovado sukker og koldpresset kokosolie. Og den blev super lækker. Vi spiste de første stykker mens kagen endnu var lun. Mmmmmmm. En kugle Nicecream med vanille til ville løfte kagen til skyerne. Men den var også perfekt uden.

 

Ingredienser:

225 g. fuldkorns speltmel

100 g. Muscovadosukker el. kokospalmesukker

1 1/2 dl. havremælk (anden plantemælk kan bruges)

1 1/2 dl. kokosolie eller Smørbar (forsigtigt smeltet)

175 g. solbær ( friske eller fra frost)

50 g. mørk chokolade 75 eller 85%

2 spsk. æbleeddike

1 1/2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1/2 tsk. uraffineret salt

 

Fremgangsmåde:

Jeg brugte en springform på 22 cm. i diameter. Smurte den med kokosolie og dryssede med grahamsspeltmel.

Tænd ovnen på 165 gr. varmluft

Hak chokoladen groft. Bland de tørre ingredienser i én skål. Fuldkorns speltmel, Muscovadosukker eller kokospalmesukker, hakket mørk chokolade, bagepulver, natron, vanillepulver og salt. For at få det bedste resultat, er det en rigtig god idé at sigte melet. Derved undgår du nemmere mellommer i dejen. Rør alle de tørre ingredienser grundigt med en grydeske. De våde ingredienser blandes i en anden skål. Plantemælk, smeltet kokosolie eller Smørbar og æbleeddike. Nu blandes de våde ingredienser med de tørre. Du skal bare røre dem sammen med en grydeske. Men sørg for at alt er rørt grundigt sammen, så dejen er ensartet og uden mellommer.

Hæld nu dejen i smurt springform og glat overfladen. Fordel solbærrene oven på dejen. Sæt nu kagen i ovnen og bag den i  40-45 min.

Pynt evt. med friske solbær eller andre friske bær på toppen og nogle spiselige blomster. Her har jeg brugt lilla Georginer.

Lad den køle let af før du skærer i den. Servér gerne med lidt vanilleis til. Feks. Nicecream af frosne bananer, vanille og en smule kokosmælk.

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar