Gammeldags æblekage med crunch - Mad med glød

Gammeldags æblekage med crunch

Måske får jeg på hatten, når jeg tillader mig at kalde denne dessert eller kage for Gammeldags Æblekage. Jeg har jo pillet ved originalen. Der er ikke makroner  eller æblekagerasp i og der er heller ikke almindeligt flødeskum ovenpå. I stedet for har jeg lavet en slags Granola til crunch og brugt en soja fløde til flødeskummet ovenpå. Den er dejlig frisk, da der ikke er ret meget sukker i. Der er dog nok til at den smager skønt. Det kan man jo justere som man ønsker. Husk at alle opskrifter blot er vejledende. Man skal altid bruge sine sanser og finde frem til lige præcis den smag man selv kan lide.

Her får du opskriften på min version af den gamle æblekage.

Opskriften er til ca. 14 personer (14 små portioner anrettet i glas som på billedet) . (Du skal ikke bruge al Granolaen. Gem evt. noget til din morgenmad)

Æblekompot/ æblegrød:

1 kg æbler

1 dl vand

75-100 g kokossukker eller anden uraffineret sukker

1 tsk vanillepulver

Skyl æblerne, skær dem i halve og fjern kernehuset. Behold skrællen på. Skær æblerne i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde, sammen med vand. Kog dem ved lav varme, til de koger ud. Tilsæt nu sukker og vanillepulver og lad grøden simre til sukkeret er opløst. Lad den køle af.

Crunch (Granola)

3 dl. grove havreflager (køb glutenfrie hvis de skal være helt uden gluten)

1 1/2 dl kokosmel

1 dl. hasselnødder

1 dl. hel boghvede

2 spsk ahornsirup

2 spsk. kokosolie

1 tsk stødt kanel

1 tsk. stødt kardemomme

1/4 tsk. uraffineret salt

Bland havregryn, hel boghvede, kokosmel, hasselnødder, kanel, kardemomme og salt i en skål. Smelt kokosolie og ahornsirup forsigtigt i en lille kasserolle. Hæld den smeltede olie/sirup over den tørre blanding. Bland det hele grundigt. Hæld blandingen i på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag/rist det i ovnen ved 150 gr. varmluft i ca. 25 min. Hold øje og rør i blandingen indimellem. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.

 

Skum:

2 Alpro soja fløde.

Fint revet citronskal fra 1 citron

Lidt ahornsirup

Lidt citronsaft

Vanillepulver

Kom sojafløden i en skål sammen med ahornsirup, citronsaft, fintrevet citronskal og vanillepulver. Pisk til skummet har den ønskede konsistens.

Nu er det hele klart til at portionsanrette. Start med at komme Crunchen/Granolaen i bunden på glassene. Derefter kommes æblekompot. Nu tilsættes skummet. Tilsidst kommes et drys af granolaen og lidt fintrevet citronskal.

Gammeldags æblekage med crunch - Mad med glød

Rigtig god fornøjelse!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar