Grønkålspesto opskrift - Plantebaseret og vegansk - Mad med glød

Grønkålspesto

Jeg elsker pesto og laver det ofte. Forskellige slags, med forskellige urter, forskellige nødder og kerner og med forskellige smag.

Lige nu står grønkålen og ser smuk og indbydende ud i vores have og jeg går og nipper af den. Jeg nyder selv at dyrke grønkål, da jeg så har grønt til det meste af vinteren. Hvis da ikke sommerfuglelarverne har ædt planterne.

Jeg har prøvet det der med at komme hjem fra en sommerferie og så stod der udelukkende stilkene tilbage fra samtlige af grønkålene.

Det er heldigvis ikke sket de sidste mange år. I år har vi almindelige grønkål, lilla grønkål og palmekål. De er fantastisk smukke at se på.

Grønkålspesto - Mad med glød

Grønkål indeholder både en masse jern, calcium, magnesium. Derudover indeholder de en masse gode fibre, der er med til at fodre de gode tarmbakterier. Disse fibre er også med til at binde affaldsstoffer og hjælpe dem med ud af systemet.

Her får du en opskrift på en simpel opskrift, som kan bruges til rigtig mange ting. Brug den oven på brød, sammen med bagte eller kogte kartofler, i salater, sammen med kogte korn, blandet sammen med kogte bønner eller kikærter og meget andet.

Ingredienser:

5-7 mellem grønkålsblade

50 g. Hasselnødder

1 dl. olivenolie

1 fed hvidløg

2spsk gærflager (kan godt undlades)

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til)

Fremgangsmåde:

Skyl grønkålsbladene grundigt og riv de grove ribber af. Pluk/hak kålen i mindre stykker, så det kan være i din foodprocessor. Kom kål, hasselnødder, olivenolie, gærflager, hvidløg, salt og peber i blenderen og kør til konsistensen er som du ønsker. Smag til med salt, peber, gærflager og hvidløg.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Grønkålspesto

Skriv et svar