Pandekager kan man aldrig få for mange af. Jeg må indrømme at det ikke er ofte jeg laver dem mere. Da børnene var små lavede jeg ofte pandekager eller vafler, da de var vilde med det.
Disse pandekager er lavet med kikærtemel og det er et super godt alternativ til andre slags mel. Kikærtemel har den store fordel at det indeholder en del protein. (Du kan også bruge linsemel i stedet for.) Det betyder, at disse pandekager virker mere blodsukkerstabiliserende end pandekager lavet af f.eks. spelt, hvede, boghvede, ris eller anden mel.
I hvert fald er disse pandekager rigtig lækre. Du kan servere lige hvad du synes passer til. Men da de er sødet en smule er det som morgenmad eller dessert de skal bruges.
Ingredienser:
(til ca. 8 pandekager)
4 dl. rismælk, anden plantemælk el. vand
4 dl. kikærtemel el. linsemel
1-2 spsk. ahornsirup
1 tsk. bagepulver (vinstensbagepulver, hvis det skal være glutenfrit)
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. olivenolie
1/2-1 tsk gurkemeje
1/2 tsk. vanillepulver
1/3 tsk. uraffineret salt
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem grundigt sammen. Lad dejen hvile i ca. 5 min. Pisk dejen sammen igen lige inden du hælder noget af den på panden.
Kom olivenolie eller kokosolie på en pande og varm panden godt op. Hæld nu ca. 1 dl. af dejen på den varme pande og fordel dejen, så pandekagen bliver så tynd som muligt. Det er nemlig svært at rulle pandekagerne, hvis de er for tykke. Så kan de nemt knække. Prøv dig lidt frem, til du har fundet ud af at lave dem lige som du ønsker de skal være.
Denne portion fik jeg 8 tynde pandekager ud af.
De blev serveret med friske figner, granatæblekerner, rød grape, valnødder, kakaonibs og en Vanillecreme.
Vanillecreme:
2 dl. soya cuisine
2-3 spsk. ahornsirup
1 spsk. citronsaft
1/2 tsk. vanillepulver
Fint revet skal af 1/2 citron
Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål og servèr sammen med pandekagerne og frugten.
Frugt:
Beregn pr. person: 1 frisk figen, 1/2 rød grape og en lille håndfuld granatæblekerner.
På billedet er pandekagen serveret med de nævnte frugter samt brudte valnødder, kakaonibs en smule ahornsirup og Vanillecreme.