Rødbede Bomber - Mad med glød

Rødbede bomber

Disse flotte røde konfektkugler, er ud over at de smager super lækkert også fyldt med gode og sunde ingredienser. Ikke at jeg vil påstå at chokolade ligefrem er sundt, men jeg vil påstå at samlet set er de af den sundere slags søde sager. Tilsætningen af de sorte bønner gør dem meget mættende og sørger for at blodsukkeret ikke kommer på rutchetur. Nyd et par stykker til eftermiddagsteen eller giv et par stykker med i madpakken.

Ingredienser:

250 g. kogte sorte bønner

150 g. 70% mørk chokolade (100 g smeltes og 50 g. kommes i foodprocessoren, som det er)

75 g. dadler (uden sten)

75 g. hasselnødder

2 dl. havregryn (glutenfrie havregryn, hvis du ønsker at bomberne skal være 100% glutenfrie)

0,5 dl. kokosmælk

4 spsk. rødbedepulver (kan købes i helsekost eller i webbutik)

3 spsk. kokosolie

1/3 tsk. uraffineret salt

Start med at smelt de 100 g. chokolade + kokosolien forsigtigt over et vandbad.

Kom nu alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor. Kør det et øjeblik, så der stadig er grove stykker i massen. Tilsæt nu den smeltede chokolade og kokosolien. Kør nu massen til den hænger sammen og kan rulles til kugler. Lav kuglerne i den størrelse du kan lide.

Rødbede Bomber - Mad med glød

Topping:

2 dl. kokosmel

2 spsk. rødbedepulver

Fremgangsmåde:

Blend de to ingredienser sammen med en stavblender eller i en foodprocessor. Rul nogle af kuglerne i denne blanding. Du kan også blot rulle nogle af dem i den rene rødbedepulver. Så skal de bare helst spises kort tid efter de er lavet, da rødbedepulveret alene bliver fugtigt og lidt klistret at holde på.

Opbevares på køl eller i fryseren. Hvis du opbevarer dem i fryseren, kan de holde længere, men skal tage op en halv times tid før de skal spises.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Rødbede bomber

Skriv et svar