Kaffe nødde smoothie - Mad med glød

Kaffe nødde smoothie

Du slår to fluer med et smæk, når du drikker denne lækre smoothie. Du får både din kaffe og en smoothie på samme tid. Egentlig slår du flere fluer med et smæk, da du også får en masse gode fedtsyrer, en masse mineraler, fibre og en masse god smag. Du kan blande nødder og kerner som du ønsker og som du lige har stående. Det eneste du skal forberede er at du skal sætte nødder og frø i blød natten over først. Når du sætter nødder og frø i blød før du skal bruge dem, letter du optagelsen af de mineraler der er i dem. Og det vil da være fjollet ikke at få det optimale ud af de små næringsbomber.

Du kan skifte kaffen ud med kakao, hvis du hellere vil have det. Børn vil nok foretrække kakao, hvor mange voksne vil elske kaffeversionen. Du kan også bruge carob eller kornkaffe i stedet for. Prøv dig frem og find din yndlingsversion.

Det er vigtigt at smoothien er kold når du skal drikke den. Derfor skal du blende isterninger sammen med smoothien til sidst, når du laver den. Og så er det vigtigt at du bruger en kraftig blender, hvis din smoothie skal være helt cremet.

Smoothien er meget mættende og energigivende. Og så er den blodsukkerstabiliserende, selv om den er sød. Hvis du gerne vil have at den ikke skal være så tyk, kan du blot vælge at tilsætte noget mere koldt vand eller nogle flere isterninger.

Ingredienser (til 5-6 dl )

1 dl. blandede nødder og frø (Jeg brugte hasselnødder, cashewnødder, græskarkerner, afskallede hampefrø og sesamfrø)

3 dl. koldt vand

6-7 isterninger

3-5 dadler (alt efter hvor store de er)

1 1/2 tsk. instant kaffe, kakao, carob eller kornkaffe

1/5 tsk uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Start med at blende de blandede nødder og frø, dadler, instant kaffe (el. kakao, carob el. kornkaffe), salt og vand. Blend til smoothien er helt cremet. Friktionen i blenderen gør at smoothien bliver varm, derfor skal der tilsættes isterninger til sidst. Blend nu igen til isterningerne er knust. Server med en ekstra isterning i.

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar