Vegansk Banankage med fuldkornsspeltmel - Mad med glød

Banankage

Banankage bliver jeg aldrig træt af. Egentlig spiser jeg den allerhelst overtrukket med mørk chokolade. Men når nu skuffen, hvor den mørke chokolade burde ligge, kun indeholder en tom  chokolade emballage, så er det med at finde andre muligheder. Jeg valgte i stedet for blot at tilsætte kakaopulver. Og så blev den toppet med to halve bananer og nogle hakkede mandler. Egentlig ville jeg også hellere have haft hakkede valnødder end mandler, men det havde jeg heller ikke. Nå…….. men kagen skulle laves, koste hvad det ville. Du kan jo bytte mandlerne ud med valnødder, hvis du også bedre kan lide det. Eneste minus ved at bruge valnødderne er at de sunde flerumættede fedtsyrer, som der er mange af i valnødderne, ikke tåler så høj varmebehandling. Det gør mandlerne, da der er en del (mono)umættede fedtsyrer i dem.

Det endte med at resultatet, på trods af at jeg måtte nøjes, blev rigtig lækkert.

Vegansk Banankage med fuldkornsspeltmel - Mad med glød

Ingredienser:

3 bananer ( 250 g. uden skræl + 1 hel til toppen)

175 g. fuldkornsspeltmel

50 g. mandelmel (mandler blendet til mel)

50 g. muscovadosukker eller anden mørk uraffineret sukkertype

50 g. mandler (groft hakkede)

50 g. kokosolie (smeltet)

1 dl. plantemælk (jeg brugte mandelmælk )

2 spsk. ahornsirup

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. kakao

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

1/2 tsk. uraffineret salt

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 gr. varmluft. Blend de 50 g. mandler til mel. Hak de andre 50 g. mandler groft. Bland de tørre ingredienser i en skål. (Mel, muscovadosukker, mandelmel, hakkede madler, bagepulver, natron og kakao.)

Bland plantemælken med æbleeddike i en anden skål. Lad det stå lidt. (Det vil blive en smule tykt i konsistensen pga. den syre der er i eddiken. Sådan skal det være.) Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Mos bananerne. Bland nu plantemælk, æbleeddike, de mosede bananer og den smeltede kokosolie i en skål for sig.

Nu blandes de tørre og de våde ingredienser i en skål. Rør grundigt med en grydeske til det hele er blandet grundigt. Beklæd en brødform med bagepapir og fordel dejen i formen. Tag nu skrællen af den sidste banan og skær den over på midten på langs. Læg de to halvdelen oven på og pres dem forsigtigt en smule ned i dejen. Drys til sidst med nogle groft hakkede mandler og fordel de 2 spsk. ahornsirup oven på bananerne.

Nu kommes kagen i den forvarmede ovn. (175 gr. varmluft.) Bag den i ca. 50 min.

 

Velbekomme!!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar