Julepostej

Denne postej, er udviklet med henblik på at indgå som en del af en plantebaseret Julefrokost. Den er krydret med allehånde og muskatnød. Jeg lavede den egentlig sidste år, hvor den blev serveret til familiens Julefrokost. Den blev godkendt af dem der smagte den. I går var den så også en del af julefrokosten, som var afslutningen på mit Plantebaserede madlavningskursus. Her blev den også godkendt. Den smager super lækkert på et stykke rugbrød, med lynsyltet rød spidskål, stegte markchampignon og stegt grønkål. (Nyt opdateret billede til opskriften tilføjet d. 17/12-2022)

Ingredienser:

250 g tofu ( skåret i mindre tern)

100 g løg (renset og skåret i mindre tern)

2 fed hvidløg (renset og skåret i skiver)

125 g portobello (renset og skåret i mindre tern) kan erstattes af andre svampe

125 g jordskokker ( skrubbede og skåret i mindre tern)

40 g cashewnødder ( iblødsatte i et par timer)

2 spsk kværnede hørfrø

6 spsk kogende vand

2 spsk olivenolie

2 tsk stødt allehånde

1 tsk stødt muskatnød

3 spsk tamari

uraffineret salt

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød et par timer før du går i gang. Lav en blanding af 2 spsk hørfrø og 6 spsk kogende vand en halv til en times tid før du går i gang. Varm olien op i en tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg til de er blevet klare. Tilsæt nu portobello og jordskokker. Svits et par minutter. Nu tilsættes tofutern, cashewnødder, allehånde, muskatnød, tamari, salt og friskkværnet peber. Svits det hele sammen et øjeblik. Lad blandingen køle let af. Tilsæt nu de kværnede hørfrø+vand. Kom det hele i en blender eller foodprocessor og kør til det er smørbart.

Pensel en form med olivenolie og drys evt med havremel eller rasp. Fordel massen i formen og sæt nogle laurbærblade i overfladen af postejen. Pensel den med olivenolie. Bages ved 175 gr i ca 30 min.

Rigtig god fornøjelse!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Julepostej

  1. Hej
    Jeg har lige læst din opskrift på julepostej og den skal jeg klart prøve. Jeg kan bare ikke lige se, hvad de der opblødte hørfrø skal? Der står ikke hvornår de skal puttes i? Kan du hjælpe mig med det?
    Kh. Vicki

Skriv et svar