One pot – linsegryde

Sammenkogte retter er skønne. Især når tiden er knap. De er også skønne fordi man kan bruge grønsager der trænger til at blive brugt. Få tømt ud i grønsagsskuffen. Denne ret er egentlig bare en udvidet form for Dahl. Den kan spises uden nogen form for tilbehør. Den kan også spises med ris, quinoa, bulgur eller et stykke brød. Hvis man har lyst til et kornprodukt til, kan man også bare tilsætte lidt i selve retten og koge det med. Så det forbliver en “One pot” ret.

Jeg har brugt krydderiet Tandoori i denne ret. Tandoori er et Indisk blandingskrydderi. Det indeholder mange forskellige krydderier. Bla. spidskommen, koriander, chili, ingefær, gurkemeje og peber. Det er dejlig nemt indimellem at bruge blandingskrydderier i madlavningen. Jeg tilføjede dog lidt ekstra chili (Sambal Oelek), da jeg godt kan lide at maden er lidt spicy. Du kan starte med at undlade Sambal Oelek. Især hvis retten er til en børnefamilie, så kan du blot sætte glasset med Sambal Oelek på bordet, så man selv kan dosere, hvor spicy retten skal være.

Ingredienser:

200 g. løg

3 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

300 g. søde kartofler

250 g. gulerødder

1 rød peber

75 g. spinat ( både frisk og frossen spinat kan bruges)

75 g. cashewnødder

4 dl. røde splitlinser

2 dåser flåede tomater

3-4 spsk. tandoori (blandingskrydderi)

2 tsk. uraffineret salt

1-2 tsk. Sambal Oelek

6 dl. vand (juster selv med mængden af vand)

Fremgangsmåde:

Rens løget og skær det i små tern. Rens hvidløgsfeddene og skær dem i skiver. Rens gulerødderne og de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.  Rens peberfrugten, fjern kernerne og skær den i små stykker. Skyl linserne grundigt i en sigte. Kom olivenolien i en gryde. Tilsæt tandoori krydderiet, gurkemeje, Sambal Oelek og spidskommen. Lad det bruse kortvarigt op. Tilsæt nu løg og hvidløg. Svits til løgternene er blevet klare. Tilsæt nu gulerødder, sød kartoffel, peber og linser. Rør det hele grundigt sammen og svits et par minutter. Tilsæt nu de to dåser flåede tomater, cashewnødderne, salt og noget af vandet. Rør det hele grundigt sammen og lad retten simre i ca. 20 minutter, mens der røres i det jævnligt. Tilsæt den mængde vand du synes og tilsæt nu den friske spinat. Lad retten simre et par minutter mere og smag nu til med salt og krydderier.

Du kan også vælge at tilsætte lidt ris eller perlebyg -rug eller -spelt el. eventuelt lidt bulgur i selve retten. I så fald skal du tilsætte lidt ekstra vand. Naanbrød passer også rigtig godt til denne ret.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar