Solskinssmoothie

Når køleskabets grønsagsskuffe indeholder masser af gulerødder og søde kartofler. Når der ligger appelsiner, frisk ingefær og gurkemeje i frugtfadet og når trangen til en dejlig nærende smoothie overmander mig. Ja så er det vist nærliggende at lave en lækker orange smoothie, der på denne lidt grå novemberdag kan give et løft til humøret.

Alle råvarerne er økologiske. Det er så meget en selvfølge for mig at bruge økologiske råvarer at jeg ofte glemmer at nævne det. I min verden hører pesticider ikke til, på vores jord. Det forurener selve jorden, vores vand og vore kroppe. På kort sigt er det godt nok dyrere som forbruger at købe økologiske råvarer, men på lang sigt er jeg overbevist om at det er billigere. Jeg vil ihvertfald gøre hvad jeg kan, for at skåne den jord jeg lever på. Og gøre hvad jeg kan for at skåne mig og min familie for unødige pesticider og tilsætningsstoffer.

Når man køber økologiske færdigvarer undgår man nemlig også en stor del af de kritiske tilsætningsstoffer. Og det er jo heller ikke så ringe.

Heldigvis kan man efterhånden få de fleste råvarer i økologisk eller biodynamisk kvalitet. Og forholdsmæssigt er prisen på de økologiske råvarer er heller ikke så høj, som den har været. Så jeg kan kun opfordre til at passe på den jord vi lever på og passe på os selv og dem vi laver mad til.

Nå, det var jo slet ikke det jeg skulle skrive om, men jeg skulle dele opskriften på den lækre orange smoothie jeg lavede i dag. Den kommer her:

Ingredienser:

Til 2 glas:

1 appelsin (ca. 200 g.)

150 g. gulerødder

100 g. sød kartoffel (dampet mør)

75 g. mango (fra frost)

15 g. frisk ingefær

ca. 10 g. frisk gurkemeje

1 spsk. kokosolie

5 bløde dadler (uden sten)

1/2 -1 tsk. stødt Cassia kanel

1/4 tsk. chili

lidt sort peber

3-4 dl. plantemælk (ris, havre, mandel el. soyamælk)

Isterninger til at komme i smoothien, når den er blendet.

Fremgangsmåde:

Rens den søde kartoffel og skær den i mindre stykker. Damp stykkerne møre og lad dem køle af, inden de skal bruges i smoothien. Rens gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens gurkemejen og skær den i små stykker. Smelt kokosolien i en lille kasserolle og kom gurkemejestykkerne i sammen med lidt friskkværnet sort peber. Svits det i et par minutter og lad det køle af. ( Denne opvarmning af gurkemejen i kokosolien og tilsætningen af det sorte peber, er med til at optimere gurkemejens antiinflamatoriske effekt meget kraftigt ) Skær skrællen af appelsinen og skær den i mindre stykker.

Kom nu appelsin, gulerødder, den dampede søde kartoffel, mango, dadlerne, ingefær, gurkemeje, kanel, sort peber, chili og plantemælk i blenderglasset. Kør nu til det hele er findelt og cremet. ( Du får det mest cremede resultat, hvis du har en god og kraftig blender.)

Fordel nu smoothien i to glas og tilsæt isterninger.  Gerne 4-5 stykker i hvert glas.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar