Spicy spinat patties - Mad med glød

Spicy spinat krebinetter

Siden jeg sidst i 80 erne var i Indien, har jeg elsket de indiske krydderier. Jeg bruger dem en del i min madlavning. De er varmende og fulde af smag. Ingefær, spidskommen, koriander, chili, karry, Garam Masala, Tandori, osv. De er super lækre at bruge sammen med forskellige linse og bønne retter. Her er de brugt i en opskrift på spinat krebinetter. Spinat bruger man en del i Indien. Især i sammenkogte retter. Cashewnødder bruger man også en del. Her er der også brugt cashewnødder i paneringen af krebinetterne.

Server evt sammen med Dahl, en raita og ris med gurkemeje.

Til 4 personer:

Ingredienser:

400 g spinat  (både frisk og frosset kan bruges)

300 g kogte kartofler

1 løg (ca. 125 g)

2 spsk olivenolie + olivenolie til stegning.

2 tsk. garam masala

1/2 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt spidskommen

2 fed hvidløg

1-2 spsk. frisk ingefær i små tern

1 jalapeno chili eller 1 tsk tørret chili eller 1/2 tsk Sambal Oelek

uraffineret salt (smag selv til)

Friskkværnet peber

 

Panering:

2 dl havregryn blendet til mel eller 2 dl groft mel + 1 håndfuld cashewnødder blendet til mel + 1 tsk gurkemeje + salt + peber.

 

Gør paneringen klar. Blend havregryn og cashewnødder sammen. Bland det med gurkemeje, salt og friskkværnet peber. Stil det til side.

Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre. Lad dem køle af. Rens løg og hvidløg og skær i små tern. Rens chilien og fjern kernerne, hvis du ikke ønsker det for stærkt. Ellers kan du godt beholde kernerne. Rens ingefæren og riv den fint eller skær den i  småbitte tern. Varm nu olien op på en pande og tilsæt garam masala, spidskommen, koriander, ingefær og chili. Lad det bruse kortvarigt op og tilsæt nu hakket løg og hvidløg. Skyl spinaten og damp den let i en gryde med en smule vand i bunden til den falder sammen. Læg den efterfølgende i en sigte, så vandet løber fra. Når det er kølet af, presses vandet ud af spinaten og den hakkes fint. Hvis du bruger frosset spinat, tøes det op og vandet presses ud af det, hvorefter det hakkes fint.

Mos nu de kogte kartofler, tilsæt den let afkølede løg/krydderi blanding og den hakkede, dampede spinat. Smag til med salt og peber. Form nu dine krebinetter til den størrelse du ønsker og tryk dem flade. Vend dem i havregryns/krydderi blandingen. Steg dem ved middelvarme til de er gyldne på begge sider.

Servér evt. sammen med Indisk kartoffelcurry,  raita, og Indisk Dahl.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar