Krydret æblegløgg

Denne æblegløgg er egentlig bare en god æblesaft, der har simret med forskellige varmende krydderier. Jeg har brugt de traditionelle gløggkrydderier. Hel kanel, hele nelliker, hel kardemomme, ingefær og stjerneanis. Derefter er der tilsat rosiner, mandelsplitter og granatæblekerner. Saften kan nydes af både børn og voksne. Hvis de voksne har brug for at få lidt mere varme i kinderne, kan de blot tilsætte et lille skvæt rom. Lav saften dagen før du vil servere den og lad den stå og trække ekstra smag natten over.

Ingredienser:

0,7 l. æblesaft ( jeg brugte Voelkels æblesaft)

3 dl. vand

1 kanelstang (helst Ceylon kanel)

3 hele stjerneanis

8 hele nelliker

8 hele kardemommekapsler

Ingefær, frisk (størrelse som en tommelfinger)

1 1/2  dl mørke rosiner

1 1/2 dl. mandelsplitter

1/2 dl. granatæblekerner

Et par skiver appelsin eller clementin

Rom ( evt. til de voksnes saft)

Fremgangsmåde:

Rens ingefæren og skær den i små tern. Kom æblesaft, vand og alle krydderierne i en gryde. Bring saften til kogepunktet og lad det stå i ca. 15 min. Det skal ikke koge, blot stå og simre forsigtigt. Sluk derefter for varmen og lad det stå og trække smag i et par timer. Si derefter krydderierne fra saften og kom dem i en papirstepose som du slår knude på. Hvis du synes at saften gerne må smage mere af krydderierne kan du tilsætte posen igen. Tilsæt nu rosiner og mandelsplitter. Lad nu saft, rosiner, mandelsplitter og evt. teposen med krydderierne stå i et pat timer og trække.

Varm saften forsigtigt op og sluk lige før den koger. Tilsæt nogle granatæblekerner og et par halve skiver appelsin i hvert glas. Nu er den klar til at servere. Tilsæt evt. et lille skvæt rom til de voksnes varme saft.

 

Velbekomme!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar