Friske citron/figen småkager med mandler

Jeg er vild med den friske smag af citron. Og jeg er vild med figner og kokos. Det er blevet til disse småkager, som jeg har eksperimenteret lidt med. Jeg er selv rigtig godt tilfreds med resultatet. Så hvis du også er vild med disse ingredienser og gerne vil prøve at skære ned på de tilsatte sødestoffer, skulle du prøve at lave disse småkager. Småkagerne er helt uden tilsat sukker. Sødmen kommer udelukkende fra fignerne.

Opskriften her er til to bageplader med småkager. Du skal lave dejen og rulle den til 2 tykke pølser, 1 times tid før du skal bage småkagerne.

Nyd småkagerne sammen med en kop te eller kaffe.

Ingredienser:

(Til 2 bageplader småkager)

200 g. groft speltmel

150 g. tørrede figner

100 g. kokosolie

75 g. mandler

3 spsk. friskpresset citronsaft

Fintrevet citronskal af 1 citron

2 spsk. chiafrø

1/2 tsk. vanillepulver

1/4 tsk. uraffineret salt

Til at pensle ovenpå småkagerne:

1 tsk. loppefrøskaller

1 dl. vand

Rør vand og loppefrøskaller sammen og lad det stå i ca. 5 min. til det er begyndt at gelere. Nu er det klar til at pensle de ubagte småkager med og derefter drysse dem med hakkede mandler.

Fremgangsmåde:

Smelt kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Hak mandlerne fint. Fjern stilken fra fignerne og skær dem derefter i små tern. Riv skrællen af én citron med et fint rivejern. Halvér citronen og pres saften af den. Bland nu alle ingredienserne, undtagen lidt af de hakkede mandler, som skal bruges til at drysse oven på småkagerne.

Ælt dejen godt sammen i hænderne. Del den i to lige store dele. Form dejen til to pølser. Dejen har tendens til at smuldre, så du skal presse den sammen, mens du ruller. Når du har formet dejen til 2 tykke pølser, kommer du bagepapir eller film omkring dem og lægger dem i fryseren i en times tid. Når de er blevet helt hårde, tages de ud og skæres i tynde skiver. Læg nu småkagerne på to bageplader med bagepapir. Pensel dem med loppefrø/vand blandingen. Drys tilsidst de hakkede mandler ovenpå dem. Bag dem i ovnen ved ca. 200 grader varmluft i 8-10 min. Hold godt øje med småkagerne når du bager dem, så de ikke brænder på. De skal være gyldne men ikke brankede.

Lad dem køle af på en rist.

 

Velbekomme!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar