Hjemmelavet marcipan

Marcipan er et must i Juletiden. En af vores familie Jule traditioner, er at lave Julekonfekt den 23. december. Og der er marcipan en fast bestanddel. Gennem årene har vi prøvet en del forskellige slags. Denne version er bare én af dem vi har lavet. Den er ikke ny, men jeg har ikke delt den før. Det fortjener den at blive.

Opskriften er ganske enkel og uden tilsat sukker. Marcipanen er sødet med dadler. Og mandlerne er ikke smuttede først. Det betyder at marcipanen ikke er lys som normalt. Men det betyder ingenting. Marcipanen er heller ikke så sød som sædvanligt, men den smager skønt mildt.

Og så indeholder grundmassen kun to ingredienser. Mandler og dadler og en meget lille smule vand. Derefter er den overtrukket med smeltet mørk chokolade og der er drysset rødbedepulver og frysetørrede hindbær ovenpå.

Du kan lave grundmassen og tilsætte forskellig smag. Feks.

  • pebermynteolie (bare nogle dråber)
  • 2-3 spsk. rom ( i stedet for vand)
  • syltet appelsinskal
  • fintrevet appelsinskal+1-2 spsk appelsinsaft
  • fintrevet citronskal+1-2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. rødbedepulver + 1-2 spsk. rødbedesaft ( ikke så meget for smagens skyld, men for at tilsætte den røde farve)

Ingredienser til grundmassen:

200 g. mandler

60 g. bløde dadler (uden sten)

2 spsk. vand (eller anden væske)

Fremgangsmåde:

Kør mandlerne i foodprocessoren, til de er malet til fint mel. Tilsæt nu dadlerne lidt efter lidt, mens maskinen kører. Tilsidst tilsættes to spsk. vand. ( eller rødbedesaft, rom, appelsinsaft, citronsaft eller anden slags væske.) Kør nu til massen har samlet sig og er til at arbejde med. Tag massen op fra foodprocessoren og ælt den til en stor kugle. Læg den mellem to stykker bagepapir og brug en køkkenrulle til at rulle massen ud med. Pres først kuglen forsigtigt lidt fladere. Brug derefter en køkkenrulle til at rulle massen flad med. Rul derefter massen ud i den tykkelse du ønsker og brug forskellige slags forme/udstikkere, til at udstikke med. Jeg brugte hjerter, juletræer og stjerner. Stik nu marcipanen ud og læg figurerne på et stykke bagepapir. Hvis du vil have overtrukket marcipanen, er det nu du skal smelte noget chokolade.

Overtræk:

150 g. 75-85% mørk chokolade

rødbedepulver ( ikke nødvendigt, men det har jeg brugt på marcipanen på billedet)

acaipulver ( Ikke nødvendigt)

frysetørrede hindbær (ikke nødvendigt)

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad (i en lille gryde) Dyp marcipanfigurerne i det smeltede chokolade og læg dem på et stykke bagepapir. Drys hurtigt derefter de frysetørrede hindbær og et lille drys rødbedepulver og acaipulver ovenpå. (eller hvad du har lyst til at bruge)

 

Rigtig god fornøjelse!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar