Flydende energiboost (4 forskellige kraftfulde juicer)

December er lig med masser af søde sager og ofte også generelt meget mere mad end vi har brug for. Derfor er det en rigtig god ting at huske på at give kroppen masser af vitalitet i form af grønsager og frugt stedet for at spise for meget, for sødt og for fedt.

Hvis det passer ind i dit liv, kan du vælge at tage en enkelt dag, hvor du udelukkende indtager flydende føde. Hvor du vælger at give fordøjelsessystemet en lille pause.

Du kan også vælge at drikke/spise en saft en smoothie eller en smoothiebowl hver dag og på den måde få det ind i en daglig rutine. (Du kan finde nogle forskellige opskrifter på smoothies og smoothiebowls på bloggen.)

Hvis du vælger en én dags saftkur, kan du bruge disse 4 safter som kuren. Så skal du bare tilsætte lidt koldpresset hørfrøolie i saften. Det skal du for at få glæde af de fedtopløselige vitaminer der i safterne.

Det er en rigtig god idé at “tygge” saften, når du drikker den. Det lyder fjollet, men det hjælper med til at du udskiller flere fordøjelsesenzymer og derved får mere glæde af de næringsstoffer der er i saften.

Her kommer opskrifterne på 4 forskellige vitale, smukke, velsmagende og næringsrige safter.

1: Grøn power:

2 glas

Ingredienser:

300 g. agurk

200 g. æble

75 g. spinat

2 blade grønkål

3 stængler bladselleri

¼ citron (med skræl)

(1 tsk. koldpresset hørfrøolie)

 

2: Nordisk kickstarter

2 glas

Ingredienser:

350 g. rødbede

300 g. æble

20 g. frisk peberrod

¼ citron (med skræl)

(1 tsk. koldpresset hørfrøolie)

3: Solhilsen 

2 glas

Ingredienser:

500 g. gulerod

1 appelsin (uden skræl)

100 g. æble

Et stykke ingefær (frisk)

Et stykke gurkemeje (frisk)

(1 tsk. koldpresset hørfrøolie)

 

4: Pink dream 

2 glas

Ingredienser:

400 g. lilla spidskål

200 g. lilla blomkål

200 g. æble

1/3 citron (med skræl)

Et stykke ingefær (frisk)

(1 tsk. koldpresset hørfrøolie)

Fremgangsmåde ved alle fire juicer:

Rens alle grøntsager og frugter grundigt for jord. Brug gerne skrællen på alt undtagen appelsinen. Brug stilke og stok fra de forskellige slags kål. Ingefær, gurkemeje og peberrod skal kun skrælles hvis det er svært at fjerne jord fra dem og hvis de ikke er økologiske.

Skær alle råvarer i mindre stykker, så de passer til din juicecentrifuge eller din slowjuicer.

Kør nu de forskellige grønsager/frugter igennem juicemaskinen. Hvis du vil bruge pulpen til f.eks. bagværk, er det en god idé at starte med at juice de råvarer der egner sig til dit evt. bagværk og så tage det fra, før du juicer de råvarer der ikke egner sig.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Flydende energiboost (4 forskellige kraftfulde juicer)

    1. Det er en god idé på forhånd at vide hvad du vil bruge pulpen til. Hvis det feks. er til brød ville jeg først juice det der egner sig til at komme i en brøddej. Feks. gulerod, rødbede, æble, bladselleri, spinat o.lign. og så tage det fra inden jeg juicer de mere kraftigt smagende råvarer. Bagefter ville jeg juice feks. ingefær, gurkemeje og citrusfrugter. Hvis jeg skulle bruge pulpen i vegetarbøffer eller sammenkogte retter ville jeg også tage ingefær og gurkemeje med. Jeg håber det giver mening og er svar på dit spørgsmål.
      Vh Anette

Skriv et svar