Jordskokkesuppe med cashewnødder

Der ligger allerede en opskrift på jordskokkesuppe på bloggen. Forskellen på den gamle opskrift og denne er både at denne indeholder cashewnødder og at jordskokker, løg og hvidløg er bagt i ovnen før det er blendet til suppe. Når man bager grønsagerne i ovnen synes jeg at der træder flere smagsnuancer frem. Grunden til at der er cashewnødder i suppen er at den derved er mere næringsrig. Smagsmæssigt gør det ikke den store forskel, da cashewnødder er meget smagsneutrale.  Denne suppe er toppet med havregrødschips og chips af de små fine Flowersprouts, som er en blanding mellem rosenkål og grønkål. Samt lidt trøffelolie, som bare lige bliver dryppet ovenpå suppen ved servering. Du kan sagtens bruge grønkålschips i stedet for. De skal laves på samme måde.

Ingredienser:

1 kg. jordskokker

250 g. løg

4 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

50 g. cashewnødder

1 l. bouillon (uden smagsforstærker) ( måske lidt mere)

1 dl. hvidvin, kombucha el. æblemost

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i kogende vand, nogle timer før de skal bruges i suppen, eller sæt dem i blød dagen før i koldt vand. Rens løgene og skær dem i både. Skrub jordskokkerne fri for jord. Hvis du ikke kan komme ind i alle kringelkroge, kan du skære det væk. Men du skal ikke skrælle dem, da der i skrællen sidder den største mængde af de gode fibre (præbiotika), som er så gode for vores tarmflora. Når du har renset jordskokkerne, skæres de i kvarte. Kom de rensede løg, de rensede hvidløgsfed og jordskokkerne i en skål. Bland olivenolie, uraffineret salt og peber i en skål. Hæld olieblandingen over grønsagerne og bland det grundigt. Læg nu grønsagerne i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 45-50 min. ved 200 gr. varmluft. Rør i grønsagerne et par gange undervejs. Når de er helt gennembagte kommes de i en blender, sammen med bouillon og iblødsatte cashewnødder. Blend nu til suppen er helt cremet. Hæld den op i en gryde og tilsæt hvidvin (kombucha el. æblemost) Hvis suppen ønskes tyndere tilsættes noget mere bouillon. Smag til med hvidvin, salt og friskkværnet peber.

Topping:

Havregrødschips:

1 dl. havregryn

2 dl. vand

lidt salt

1 spsk. olivenolie

Kog havregryn, vand og salt til grød. Rør olivenolien i grøden efterfølgende. Spred nu grøden ud på et stykke bagepapir, så tyndt som muligt. Drys en smule salt ovenpå. Bag det nu i ovnen ved 150 gr. i 20- 30 min. til det er sprødt. Du kan evt. vende det undervejs.

Bræk det i mindre flager og servér sammen med og ovenpå suppen.

Flowersprout chips: (Eller grønkåls chips)

75 g. flower spouts (eller grønkål )

1-2 spsk. olivenolie

1 tsk. paprika

lidt uraffineret salt

friskkværnet peber

Skær enderne af de små kålhoveder og skil nogle af de nederste blade fra, så de ligger for sig selv. Læg dem i en lille skål og vend olieblandingen grundigt sammen med dem. Læg dem på en bageplade med bagepapir og kom dem evt. i ovnen samtidig med grødchipsene. De skal bages ved 150 gr. i 15-20 min. Hold øje med at de ikke bliver brændte. De skal bare være let sprøde.

Servér nu suppen med små stykker grødchips, flowersprout chips, lidt trøffelolie, friskkværnet peber og en smule uraffineret salt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar