Glutenfrie fastelavnsboller

Opskriften på disse fastelavnsboller lavede jeg sidste år til fastelavn. Jeg fik bare ikke skrevet den ind på bloggen. Det gør jeg så nu, da flere har sagt at de er interesserede i opskriften. Hasselnøddecremen er den samme som jeg brugte til den anden opskrift på fastelavnsboller som ligger her på bloggen. Ud over hasselnøddecreme, kom der også æblemos med ingefær og vanille eller marcipan.

8 stk.

Ingredienser:

4 dl rismælk

¾ dl loppefrøskaller

35 g kokosolie

2 dl fuldkornsrismel

2 dl sorghum mel

1 tsk guargummi

1 tsk uraffineret salt

Lidt ekstra smeltet kokosolie til at pensle bollerne med.

Fremgangsmåde:

Varm rismælken forsigtigt op  til fingervarm temperatur, i en lille gryde. Tilsæt loppefrøskallerne og pisk grundigt. Tag gryden fra komfuret. Lad blandingen stå i ca. 10 min. til loppefrøskallerne er begyndt at gelere. Smelt nu kokosolien forsigtigt i en lille kasserolle. Hæld den smeltede kokosolie over i rismælk og loppefrø blandingen. Bland fuldkornsrismel, sorghum mel, guargummi og salt i en skål. Tilføj nu gradvist melblandingen i rismælksblandingen.  Ælt til sidst dejen grundigt i hånden. Spred noget mel på bordfladen og tryk dejen til en lidt kvadratisk klump. Drys med mel både ovenpå og nedenunder dejen, så den ikke klistrer. Brug en kagerulle til at rulle dejen forsigtigt ud til 30-35 cm *30-35 cm. Skær nu med et pizzahjul, dejen ud i 8 firkanter.

Læg nu en spiseskefuld hasselnøddepålæg i midten på hver firkant og derefter et stykke marcipan (el. æblemos el. kagecreme.) Saml de fire hjørner  af dejen ind over fyldet og drej forsigtigt dejen så du lukker fyldet inde. Vend bollerne om og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel med en smule smeltet kokosolie over bollerne og bag dem ved ca. 185 grader (varmluft) i ca. 30 min.

Hasselnøddecreme/pålæg:

Ingredienser:

75 g. hasselnødder

75 g. kokosolie

25 g. kakao

50 g. bløde dadler (uden sten)

1 1/2 dl. mandelmælk eller anden plantemælk

2 spsk. ahornsirup

1/4 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Læg hasselnødderne på et stykke bagepapir i et ildfast fad. Rist dem i ovnen ved ca. 175 gr. varmluft i 10-15 min. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. Skallen skal bare lige sprække. Tag dem ud af ovnen og læg dem i et rent viskestykke. Læg noget af viskestykket oven på nødderne og gnid skallerne af. Fjern nu de ristede hasselnødder fra viskestykket og smid skallerne ud. Lad nødderne køle af. Kværn dem til mel i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Kør til massen bliver smørbar og helt cremet.

 

Lad bollerne køle af mens du smelter noget mørk chokolade over vandbad. Smør en god spiseskefuld smeltet chokolade oven på hver bolle.  Drys derefter nogle hakkede hasselnødder, kakaonibs eller frysetørrede hindbær ovenpå chokoladen, mens den endnu er flydende.

Velbekomme!!!!!

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.