Chokoladedessert med bærcoulis og mandelknas

En dejlig meget smagsmættet dessert med både søde, syrlige, bitre, bløde og knasende elementer.

Servér den ved en særlig lejlighed.

Desserten består af fire elementer. En chokoladeganache, en blandet bærcoulis, soyaskum og ristede mandler med ahornsirup. Til sidst er den toppet med fintrevet citronskal, et par frosne ribs og kakaonibs.

Du kan lave desserten dagen før og stille den på køl. Det bliver den ikke ringere af.

Til 9 portioner:

Chokoladeganache:

200 g. mørk chokolade 70%

2 dl. kokosmælk

Hak chokoladen fint. Varm kokosmælken op til kogepunktet. Sluk for varmen og tilsæt nu den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter. Rør/pisk nu chokoladeganachen sammen, til den er blank og sammenhængende. Nu er den klar til at komme i bunden på glassene.

Bær coulis: (Kan med fordel laves dagen før)

125 g. solbær (alle bærrene, gerne fra frost)

125 g. jordbær

125 g. ribs

125 g. hindbær

50 g. kokosblomstsukker (eller anden uraffineret sukker)

1 spsk. agar agar flakes

Læg alle bærrene i en lille gryde. Drys sukkeret ovenpå bærrene. Hvis bærrene er frosne, kan de lige stå og tø forsigtigt op, med sukkeret ovenpå. Bring nu bærblandingen forsigtigt i kog og lad det simre forsigtigt i et par minutter. Der må gerne være hele bær i blandingen. Tag lidt af saften op og rør det sammen med Agar agaren. Tilsæt saft+ agar agar og rør rundt i blandingen. Tænd atter og varm coulisen op til kogepunktet. Tag det fra varmen og køl ned. Når blandingen er kølet ned kan du fordele det over chokolade ganachen.

Soya skum:

1 brik soyafløde

1 spsk. citronsaft

1/2 tsk. vanillepulver

Kom fløden i en lille skål og tilsæt citronsaft og vanillepulver. Pisk nu til det bliver til skum. Fordel skummet over bærcoulisen.

Ristede mandler med ahornsirup:

50 g. mandler

1 spsk. ahornsirup

Hak mandlerne groft. Rist dem på en tør pande. Når de har fået lidt farve tilsættes ahornsiruppen. Rør i blandingen så siruppen fordeles over mandlerne. Tag panden af varmen og lad blandingen køle af. Fordel de hakkede mandler på toppen af desserterne.

Slut evt. af med at lægge et par ribs på toppen, riv en smule citronskal over og slut af med lidt kakaonibs.

Rigtig god fornøjelse!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar