Butterbean spread

Hjemmelavede spreads kan både være super nemme og meget billige at lave. De fleste egner sig også til at fryse ned. Kog en større portion butterbeans ( eller andre slags bønner/kikærter) og gang evt. opskriften op, så du laver en større portion og fryser det ned i mindre bøtter.

Denne spread er med soltørrede tomater, grillede artiskokker, hvidløg og paprika. Du kan eksperimentere med andre slags krydderier eller andre slags grillede grønsager.

Opskriften er tilpasset den mængde butterbeans der er i en dåse. Så du lynhurtigt kan lave en portion, når du mangler noget til madpakkerne eller til frokosten. Hav altid nogle dåser/glas stående med kogte bønner eller kikærter. Selv om jeg helst selv vil koge mine bønner og kikærter, så ved jeg af erfaring at jeg af og til kommer i en situation, hvor jeg lynhurtigt skal have lavet noget pålæg til madpakker. Så er det bare dejligt at have nogle dåser stående på hylderne.

Ingredienser:

250 g. kogte butterbeans

4 halve soltørrede tomater

25 g. grillede artiskokker

1 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

1 tsk. paprika

1/2 dl. vand

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens hvidløgsfeddet og pres det. Kom de kogte butterbeans, de soltørrede tomater, de grillede artiskokker, det pressede hvidløg, olivenolien, krydderierne og noget af vandet i en foodprocessor eller i et blenderglas. Blend nu massen og tilsæt vand lidt efter lidt. Smag spreaden til og kom den på et rengjort glas.

Opbevar den på køl. Holbarheden er nok 4-5 dage.

Her er den serveret på nogle sprøde Kerne snacks, sammen med forskelligt grønt og brugt  som starters eller en lille forret.

Velbekomme!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar