Bites med sorte bønner og gojibær

Det er lækkert med sundere søde sager. Søde sager der samtidig med at det smager sødt og dejligt indeholder en masse næringsstoffer. Og søde sager, som ikke sender blodsukkeret på rutchetur. Her har jeg brugt sorte bønner for at tilføre protein. Valnødder og chiafrø for at få de gode omega3 fedtsyrer. Gojibær både for smagens skyld og fordi de indeholder en del spormineraler og C-vitaminer. Hvis du synes gojibærrene er for dyre kan du skifte dem ud med tranebær. Så får de en lidt mere syrlig smag, men smager stadig dejligt.

Ingredienser:

240 g. kogte sorte bønner

100 g. mandler

200 g. dadler

75 g. valnødder

75 g. havreryn ( glutenfrie hvis du helt skal undlade gluten)

30 g. gojibær + noget til pynt på toppen

2 spsk. chiafrø

2 spsk. kakao

2 spsk. appelsinsaft eller vand

1/2-3/4 tsk. uraffineret salt

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til massen kan hænge sammen. Kom massen i en form beklædt med bagepapir og pres den helt ud til kanterne og i hjørnerne. Glat overfladen.

Topping:

2 spsk. kokosolie

2 spsk. ahornsirup

3 spsk. kakao

En lille håndfuld gojibær

Fremgangsmåde:

Kom kokosolie, ahornsirup og kakao i en lille kasserolle. Varm det op til kokosolien er smeltet. Rør grundigt rundt og fordel den ovenpå massen. Drys nu gojibær på toppen og stil formen i køleskabet eller i fryseren i en times tid. Løft nu massen op og skær den i de størrelse bidder du synes det skal være.

Opbevar på køl eller frost og tag op efterhånden som du vil nyde et par stykker.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar