Spicy linsegryde

Nu begynder lysten til de krydrede gryderetter, der giver varmen og tilfredsstiller smagsløgene. Én af de dejlige ting ved gryderetter er at de er simple at lave og kun kræver én gryde = ikke så meget opvask = mindre tidskrævende og energikrævende mad. Og hvem kan ikke lide det.

Denne opskrift er med masser af grønsager ud over splitlinserne. Den er skøn at spise sammen med et godt stykke surdejsbrød.

Her får du opskriften som er beregnet til 4 personer.

Ingredienser:

200 g. løg

250 g. sød kartoffel el. gulerod

3 fed hvidløg

1 aubergine ca. 300 g. eller hokkaido ca. 300 g.

1 broccoli

100 g. spinat (både frisk og frossen kan bruges)

2 1/2 dl. røde splitlinser

400 g. flåede hakkede tomater

5-6 dl. vand

2 spsk. olivenolie el. kokosolie

2 spsk. garam masala

1 spsk. gurkemeje

1 tsk. stødt koriander

1 chili eller 1 tsk. Sambal Oelek (smag selv til)

uraffineret salt (smag selv til)

friskkværnet peber (smag selv til )

Fremgangsmåde:

Rens og hak løg og hvidløg. Skræl de søde kartofler el. gulerødder og skær dem i mindre stykker. Skyl auberginen el. hokkaidoen og skær ligeledes i mundrette stykker. Skær broccolibuketterne af stokken, del dem i mindre buketter og skræl stokken. Skær nu stokken i små stykker. Skyl de røde splitlinser grundigt i en si.

Kom olie i en gryde og tilsæt garam masala, gurkemeje, chili og koriander. Lad nu kortvarigt krydderierne bruse op. Tilsæt nu de hakkede løg og hvidløg. Svits dem i krydderierne og olien, til de er blevet klare. Nu tilsættes de grundigt skyllede splitlinser. Rør grundigt i blandingen. Tilsæt nu de søde kartofler, auberginerne, de flåede tomater, spinat, noget salt, friskkværnet peber og vand. Lad retten simre i ca. 25 min. til linserne er kogt ud og grønsagerne er helt møre. Rør flere gange undervejs. De sidste 5 min. tilsættes broccoli.

Nu smages retten til med salt, peber og evt. ekstra chili el. Sambal Oelek. Servér evt. med frisk koriander og en chiliolie på toppen, hvis du er vild med hotte sager.

Servér med et stykke lækkert surdejsbrød, et fladbrød med sød kartoffel (Opskrift på bloggen) eller et Naanbrød.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar