Fyldig grøn bønnesalat i syrligt selskab

Når der er friske grønne bønner i sæson, så er det med at bruge dem. Der er nu noget særligt over selv at stå og nippe de grønne bønner før de tilberedes. De har et andet bid end når de kommer fra en frostpose. Intet ondt om frostvarer, de er såmen rigtig gode også. Det er bare noget andet med helt friske og sprøde grønne bønner.

Denne salat er frisk og syrlig, fra en sennepsdressing og fra en citronmarinade der er tilsat de kogte sorte quinoa. Den er sprød fra både bønnerne og fra ternene fra de røde og gule pebre.

Salaten har lidt fylde og protein fra de sorte quinoa og fra de grønne bønner.

Alt i alt en dejlig sommer eller sensommer salat.

Ingredienser:

300 g. grønne bønner

1 rød peber eller snack peber

1 gul peber

50 g. rucola

1 hjertesalat

2 dl. kogte sorte quinoa ( 1dl. rå quinoa )

1 bdt persille (både bredbladet og kruspersille kan bruges)

3 spsk. olivenolie (2 spsk. til sennepsdressing)+ 1 spsk. (til persilledressingen til de kogte quinoa)

2 spsk. dijonsennep ( til sennepsdressingen)

2 spsk. citronsaft (1 spsk. til sennepsdressingen + 1spsk. til persilledressingen)

uraffineret salt

friskkværnet peber

1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Skyl og kog 1 dl. sort quinoa med 2 dl vand og lidt salt til de er gennemkogte. Nip de grønne bønner og kog dem i et par minutter i letsaltet vand. Hæld koldt vand over de kogte bønner i en si, umiddelbart efter, så de bevarer den klare grønne farve og så de bevarer sprødheden. Skyl og rens pebrene. Skær dem i små tern. Skyl hjertesalat bladene og pluk dem i små bidder. Skyl rucolasalaten.

Fremgangsmåde til persilledressingen:

Skyl og hak persillen helt fint. Gem noget af persillen til at drysse oven på salaten til sidst. Rør 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. citronsaft sammen og krydder med uraffineret salt og friskkværnet peber. Bland alle ingredienser og smag til. Bland nu med de kogte quinoa.

Fremgangsmåde til sennepdressingen:

Rør 2 spsk. dijonsennep sammen med 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. citronsaft, 1 presset fed hvidløg, uraffineret salt og friskkværnet peber. Pisk grundigt til alle dele har samlet sig til en cremet dressing. Smag til med salt og peber. Dressingen skal være meget syrlig, så bliv ikke overrasket over den ret syrlige smag.

Fremgangsmåde til at anrette salaten:

Anret rucolaen og det plukkede hjertesalat på et salatfad. Fordel nu de kogte bønner over salaten. Nu fordeles de kogte quinoa med persilledressingen over bønnerne. Fordel nu peber ternene ud over salaten. Til allersidst fordeles den cremede sennepsdressing ud over salaten og der drysses med det sidste hakkede persille, et drys uraffineret salt og et par vrid på peberkværnen.

Spis evt. salaten som tilbehør til bagte kartofler og nogle grønsagsbøffer.

 

Rigtig god appetit!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar