Solbomber

Det lyder underligt med de ingredienser der er i disse kugler. Kan det virkelig smage godt??? Jeps….. det kan det, hvis du spørger mig, ihvertfald. De er lavet for at prøve at lave lidt sundere guf, der smager godt uden at provokere blodsukkeret for voldsomt. For at lave nogle snacks der har en antiinflammatorisk virkning. Og for at lave noget guf der er næringsrigt, samtidig med at det mætter.

Jeg valgte at rulle massen til kugler og overtrække dem med smeltet chokolade. Hvis du ikke har så lang tid at bruge på det, kan du blot presse dejen ud i en lille kasse beklædt med bagepapir. Derefter kan du overtrække massen med smeltet chokolade og drysse kokos, kakaonibs eller hakkede mandler over. Derefter er det en god idé at sætte det i fryseren i et par timer. Så er det lettere at skære i pæne stykker.

Kuglerne skal også sættes i fryseren et par timer, før de overtrækkes med chokolade og drysses med et eller andet. Så er de meget nemmere at få pæne og chokoladen størkner også lynhurtigt så.

Ingredienser:

250 g. kogte kikærter (gerne fra dåse)

150  g. dadler (Bløde, uden sten)

75 g. mandler

25 g. kokosmel

2 spsk. citronsaft

1-2 spsk. finrevet frisk ingefær

1 tsk. gurkemeje (tørret) el. 1 spsk. fintrevet frisk gurkemeje)

1/4 tsk. friskkværnet sort peber

1/2 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Brug en foodprocessor. Start med at blende mandlerne, til de er hakket helt fint. Ikke helt til mel. Kom nu alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren og kør massen til den er sammenhængende. Rul nu kugler af massen eller kom den i en lille kasse med bagepapir og tryk den ud til kanterne. Sæt nu kuglerne eller kassen i fryseren i en times tid.

Smelt nu ca. 75 g. mørk 70 eller 85% chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter. Vend nu enten hele kuglen eller blot det halve i den smeltede chokolade. Hav noget drys klart til at drysse på med det samme. Chokoladen stivner nemlig med det samme, da kuglerne er så kolde.

Hvis du bruger en kasse og vil lave snitter i stedet for, skal du bare overtrække massen med den smeltede chokolade nu. Kom noget drys på toppen. Når chokoladen er helt stivnet, kan du skære masse i mindre snitter/barer.

Jeg opbevarer konfektkuglerne i fryseren, da de smager bedst helt kolde.

 

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar