Rødbedepålæg med cashewnødder og peberrod - Plantebaseret / vegansk opskrift - Mad med glød

Rødbedepålæg med cashewnødder og peberrod

Denne skønne opskrift havde puttet sig i mine gemmer. Faktisk er det 2 år siden jeg lavede den. Det er da en smule ærgerligt, for den er rigtig lækker. Og i stedet for at den bare ligger i computeren, skal den da ud og bruges. Hvis du er vild med rødbede og peberrod er denne slags pålæg sikkert lige noget for dig.

Du kan f.eks. bage rødbederne når du alligevel skal lave bagte rødbeder til aftensmaden og så lige lave ekstra til dette pålæg. Hvis du er vild med peberrodens skarpe smag, kan du bare spæde noget ekstra til.

Rigtig god fornøjelse med det.

Ingredienser:

75 g cashewnødder

250 g rødbeder

1 spsk olivenolie ( til de bagte rødbeder )

1 tsk balsamico ( til de bagte rødbeder )

1 tsk ahornsirup (til de bagte rødbeder)

salt og friskkværnet peber (til de bagte rødbeder)

3 spsk. revet peberrod

1 spsk. citronsaft

1-2 spsk. olivenolie

uraffineret salt

friskkværnet peber

1 dl. vand (kogt og afkølet)

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød natten over i koldt vand. Hæld vandet fra og skyl nødderne grundigt. Cashewnødderne vil nu veje mere end de 75 g. Sæt dem til side.

Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Rør 1 spsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico, 1 tsk. ahornsirup, salt og peber sammen og bland det sammen med rødbederne. Kom rødbedeblandingen i et ildfast fad og bag den i ovnen ved 200 gr. varmluft i ca 40 min. Lad nu rødbederne køle af og kom dem derefter i en foodprocessor, sammen med de øvrige ingredienser (de udblødte cashewnødder, revet peberrod, citronsaft, olivenolie, salt, peber og vand) Blend til massen er smørbar. Smag massen til med salt, peber, peberrod og citron.

Velbekomme!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar