Linsebøffer

Efter at have eksperimenteret lidt med forskellige slags linsebøffer er jeg kommet frem til denne opskrift. Både konsistens og smag er blevet rigtig dejlig, synes jeg. Nu kan du jo prøve at se om du er enig. Jeg vil rigtig gerne høre din mening når du har prøvet dem.

De tager lidt længere tid at lave end falafler gør, da jeg har valgt at stege de grønsager der er i, før de bliver blandet i farsen. Men det er det hele værd, synes jeg.

Jeg har brugt nogle af de krydderier som jeg selv er vild med. Du kan bare skifte dem ud med dine yndligskrydderier, hvis du synes.

Ingredienser:

200 g. røde splitlinser

200 g. blomkål (helt finthakket)

200 g. kartoffel (revet)

100 g. porre ( helt finthakket)

3 fed hvidløg

75 g. havregryn

1 mindre bdt. persille

2 spsk. fintrevet frisk ingefær

2 tsk. tandoori

2 tsk. uraffineret salt

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk. bagepulver

olivenolie til at stege grønsagerne og bøfferne i

Fremgangsmåde:

Start med at sætte splitlinserne i blød i koldt vand i 1 times tid. Skyl dem derefter grundigt i en sigte og lad dem dryppe grundigt af før du skal bruge dem.

Rens porren grundigt og hak den helt fint. Skræl kartoflerne og riv dem. Skyl blomkålen og fjern grimme pletter og det groveste af stokken. De mindste blade der sidder uden på blomkålen og det inderste af stokken kan fint bruges. Hak nu blomkålen helt fint. Kør det evt. med kniven i foodprocessoren. Varm 2 spsk. olivenolie sammen med gurkemejen, tandoorien, koriander og spidskommen på en pande. Tilsæt nu de finthakkede porrer, det finthakkede blomkål og de revne kartofler og svits det hele i ca. 5 min. til grønsagerne er blevet bløde. Lad nu blandingen køle af, mens du tilbereder de sidste ting.

Skyl nu persillen grundigt. Kom nu de iblødsatte, skyllede og afdryppede splitlinser i en foodprocessor, sammen med havregryn, ingefær, hvidløg, persille, bagepulver, salt og peber. Kør det hele sammen til en helt finthakket masse. Skrab massen ned fra kanterne undervejs i processen. Kom nu massen over i en større skål. Bland den med de svitsede grønsager. Brug gerne hænderne til at ælte massen godt. Form nu bøfferne som du ønsker de skal være. Du kan lave dem små, som til en slags falafler, som mellem dunser eller som større flade bøffer, alt efter hvad du skal bruge dem til.

Steg dem nu i rigeligt olivenolie på middel varme, til de er gyldne på begge sider. Jeg gav dem ca. 8 min. på hver side.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar