Spinat lasagne med feta

Jeg kan rigtig godt lide lasagne. Da mine børn var små lavede jeg ofte lasagne, for de var også vilde med det. Da jeg arbejdede som køkkenleder i forskellige daginstitutioner, var det også en af de faste menuer der var på menuplanerne. Men nu laver jeg det utrolig sjældent. Mest fordi jeg ikke gider alle de arbejdsgange og al den opvask det genererer. Men det skal være løgn, skal det. Nu kommer den første lasagne opskrift på bloggen. JUHUUUU!!!!!!

Og den er bare lækker. Hvis du spørger mig. Med masser af spinat, squash og løg. Opskriften her er beregnet til 4 personer.

Lasagneplader:

Brug den slags du bedst kan lide. Jeg foretrækker fuldkornslasagneplader eller en glutenfri version. Eller også vælger jeg at bruge nogle ekstra squash skiver og lade dem gøre det ud for lasagnepladerne. Jeg brugte tre lag lasagneplader i denne lasagne og jeg brugte fuldkornslasagneplader.

Bechamelsauce:

Ingredienser:

4 spsk. Smør(bar)

4 spsk. mel ( jeg brugte fuldkorns speltmel)

8 dl. mælk ( jeg brugte en usødet sojamælk, det skal være en usødet mælk)

100 g. feta (Greek White Block)

2 spsk. citronsaft

uraffineret salt

friskkværnet peber

friskrevet muskatnød

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og rør melet sammen med det i en gryde. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt mens der piskes med piskeris. Saucen skal stille og roligt varmes op til det begynder at boble og simre. Tilsæt nu citronsaft, salt, peber og muskatnød. Bliv ved med at piske i blandingen. Smulder nu fetaen ud i saucen og pisk atter. Når “osten” er smeltet er det tid til at smage saucen til. Giv dig tiden til at smage ordentligt til. Stil nu saucen til side.

Grønsagsfyldet:

Ingredienser:

800 g. helbladet spinat (gerne fra frost)

1-2 squash (mellem størrelse)

150 g. løg

4 fed hvidløg

2 +2 spsk. olivenolie (2 spsk. til løg og spinat og 2 til at stege squashskiverne i)

1 tsk. fintrevet muskatnød

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rens løget og hak det fint. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skyl squashen og skær enderne af. Skær nu squashen i tynde skiver på langs. Meget gerne på et mandolinjern. Tag en stor gryde og kom olivenolie i. Svits nu de hakkede løg og hvidløg, til de er klare. Nu tilsættes den frosne spinat. Rør i blandingen og læg låg på gryden. Lad den nu stå ved mellemvarme og simre til al spinaten er tøet op. Hæld nu spinat/løgblandingen over i et dørslag og lad det overskydende væske løbe fra. Pres med grydeskeen for at presse så meget væske fra som muligt. Kom nu blandingen over i gryden igen. Nu krydres blandingen med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød.

Varm en pande op og tilsæt olivenolien. Steg nu squashskiverne og krydder dem let med salt og peber på begge sider. De skal gerne have en smule farve, men ikke være gennemstegte. Læg de stegte squahskiver på et stykke køkkenrulle så det overskydende olie opsuges af papiret.

Ingredienser til topping.

100 g. feta (Greek White block)

4 spsk. fuldkornsrasp

urtesalt

Friskkværnet peber

Friskrevet muskatnød

Samling af lasagnen:

Start med at komme et tyndt lag af saucen i bunden af fadet. (Jeg brugte et fad på 22 cm *27 cm.) Læg nu et lag lasagneplader oven på saucen. Nu spredes et lag af spinaten ud og oven på det lægges nogle skiver stegt squash. Så starter du forfra. Sauce-lasagneplader-spinat-squash. Der er nok til tre lag og til at slutte af med et tyndt lag sauce. Til sidst smuldres de sidste 100 g. feta (Greek White block) ud over toppen og slut af med at drysse nogle spsk. rasp, lidt urtesalt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød ud over.

Nu er lasagnen klar til bagning. Giv den ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft. Dæk den evt. til med et låg den første tid og fjern det de sidste 10 minutter så toppen bliver gylden.

Lad først lasagnen køle lidt af før du serverer den. Så er den nemmere at skære og den er frygtelig varm længe efter den er kommet ud af ovnen, så man kan nemt brænde sig på sådan en varm sag.

 

Rigtig god fornøjelse!!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Spinat lasagne med feta

Skriv et svar