Blomkålscreme med cashewnødder og esdragon - Mad med glød

Blomkålscreme med cashewnødder og esdragon

Cremer og dips kan man ikke få for meget af. De kan bruges som del af et varmt måltid, som pålæg eller som dip til brødstave eller grønsagsstave. Jeg prøver tit forskellige sjove variationer. Her får du én af dem.

Husk på, når du laver mad generelt, at det er vigtigt at smage til. Selv om du følger en opskrift,  skal du altid huske at bruge dine sanser selv. Og det er meget sjældent at en opskrift rammer helt plet, for der er mange faktorer, der er spiller ind når man laver mad. Der kan være smagsvariationer på råvarerne/ingredienserne og ikke to personer laver mad på samme måde.

Ingredienser:

300 g. blomkål

50 g. cashewnødder

1-2 fed hvidløg

1 håndfuld frisk esdragon

1/2-1 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

4-5 spsk. af kogevandet  (fra kogningen af blomkålen)

1-2 spsk. citronsaft

1/2-1 tsk dijonsennep

Fremgangsmåde:

Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand og lad det stå natten over. Eller overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 1 times tid. Hæld vandet fra før du skal bruge nødderne. Pluk blomkål i mindre buketter og kog buketterne i letsaltet vand til de er helt gennemkogte og møre. Rens esdragonkvistene og skyl dem. Tag bladene af stænglerne. Du skal bruge en håndfuld af bladene.

Kom nu de kogte blomkål, de iblødsatte cashewnødder, den friske esdragon, presset hvidløg, dijonsennep, kogevandet fra blomkålen ( start med 2 spsk. og tilsæt efterhånden mere til konsistensen er som du kan lide), citronsaft, salt og friskkværnet peber i en blender. Jo stærkere motor din blender har, jo mere glat kan du få cremen til at blive.

Når du har blendet cremen, skal du til at smage til. Giv dig god tid til at finde den perfekte smag frem. Det gælder for al madlavning at jo mere du giver dig tid til at kræse om det du laver, jo bedre resultat vil du efterhånden kunne opnå. Men det er med madlavning som med så mange andre ting i livet.

Øvelse gør mester!!!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar