Kartoffelfad med porrer og majs

Dette fad med kartofler og andet godt er en lækker sag her i starten af efteråret. Jeg har købt de lækre og friske råvarer ved Peters Gartneri, som er et lokalt økologisk gartneri, ved Mariendal. Alt kommer lige nu direkte fra marken og er lækkert og saftspændt. Det er bare om at guffe i sig af de råvarer der er i sæson. Især majsen er 100 gange bedre når den er nyplukket. Her er majskernerne skåret af kolben og brugt i grønsagsfadet. Ud over kartofler og majs, er der også masser af hvidløg, kapers og salvieblade i fadet.

Ingredienser:

1 kg. kartofler

2 porrer

1 majs

1-2 hele hvidløg

3spsk. olivenolie

3 spsk. citronsaft

3 spsk. kapers

2 spsk sennepsfrø

1 tsk. gurkemeje

1 1/2 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

2 håndfulde friske salvieblade

1-2 spsk. olivenolie

lidt uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og skær dem i nogenlunde lige store stykker. ( i både) Skær de grimme blade fra toppen af porrerne. Brug endelig så meget af det grønne som muligt. Skær porrerne op i midten på langs og rens den indeni under rindende vand. Skær dem nu i skrå, lidt tykke skiver. Fjern bladene fra majsen og skær nu kernerne fra stokken. Tag alle feddene fra et eller to hele hvidløg. Skær enden af feddene og mas dem alle flade med et bredt knivblad. Rør olivenolie, gurkemeje, citronsaft, sennepsfrø, kapers, uraffineret salt og friskkværnet peber sammen. Kom kartoffelbådene i en stor skål sammen med porreskiverne, majskernerne og hvidløgsfeddene og bland det hele grundigt. Nu hældes marinaden over grønsagerne og blandes grundigt. Fordel det hele i et smurt, ildfast fad. Bag grønsagerne i 40 min. ved 200 gr. varmluft. Gnid salviebladene med olivenolie, salt og friskkværnet peber og fordel dem i kartoffelblandingen. Giv nu det hele ca. 10 min. ekstra ved samme temperatur.

God fornøjelse!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar