Rød coleslaw

Denne smukke og lækre coleslaw er lavet af rødkål, rødbede, blå druer, blåbær og valnødder. Og så naturligvis en syrlig/sød dressing. Salaten er knasende sprød, syrlig, sød og frisk.  Spis den som en del af det varme måltid, som en del af frokosten eller måske i en burger eller en sandwich sammen med en plantebøf eller noget grillet tofu.

Ud over en masse gode fibre, til tarmfloraen, indeholder denne salat også masser af de sunde anthocyaniner fra både rødkålen, rødbeden, blåbærrene og de blå druer.

Ingredienser:

350 g. rødkål (snittet vægt)

200 g. rødbede (revet vægt)

50 g. vilde blåbær (gerne fra frost)

50 g. blå druer

En håndfuld valnødder

Fremgangsmåde:

Start med at fjerne de grimme yderste blade på rødkålen. Skær den halvt over og snit den så fint du kan. Skræl og riv rødbeden mellem/groft. Bland nu den snittede rødkål, den revne rødbede og de vilde blåbær. Hvis druerne er stenfri og små, kan du sagtens komme dem hele i salaten. Hvis de er store og med kerner bliver du nødt til at skære dem halvt over og fjerne kernerne. Hak valnødderne groft. Bland nu den snittede rødkål, den revne rødbede, de vilde blåbær, druerne og de hakkede valnødder.

Dressingen:

Ingredienser:

1 1/2 dl. soya yoghurt

2-3 spsk. plantemayo

1 1/2 spsk. dijon sennep

1-2 spsk. kokossukker el. anden slags sukker

1 spsk. æbleeddike

1/2 tsk. uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med sennep, sukker, eddike, salt og peber.

 

Bland nu salaten med dressingen. Lad det stå en hal times tid så farverne fordeler sig smukt. På billedet jeg jeg brugt store amerikanske blåbær til at komme på toppen af salaten. Jeg brugte frosne vilde blåbær i selve salaten. De er meget sundere end de amerikanske blåbær, p.g.a. de kraftige naturlige farvestoffer, anthosyaninerne, der har en del sundhedsfremmende egenskaber.

 

Velbekomme!!!!!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar