Havregrynsmuffins med æble, hasselnødder, kanel og kardemomme

Disse super nemme, sunde og lækre havregrynsmuffins, ligger egentlig allerede på bloggen Her . Jeg synes dog at de fortjener deres helt egen opskrift. Så er det også nemmere at finde opskriften. Jeg lavede de små muffins i dag, da jeg havde lyst til lidt sødt. De er ret nemme at lave. De er sødet med nogle dadler og så er de 100% glutenfrie, hvis du bruger glutenfrie havregryn. Du kan godt bruge andre frugter, som erstatning for æbler. Jeg har også prøvet at bruge pærer. Så droppede jeg kanel og tilføjede en smule mere kardemomme + fintrevet citronskal i stedet. Hasselnødderne blev skiftet ud med mandler. De blev også rigtig lækre. Eller du kan erstatte de revne æbler med samme mængde bær. Feks. hindbær, blåbær eller brombær. Som altid kan du lege lidt med ingredienserne og prøve nye smagssammensætninger.

De kan nydes til morgenmaden, som en del af en madpakke eller til eftermiddagskaffen/teen. Du kan også servere dem som en del af en dessert, sammen med et par kugler is og nogle bær.

Ingredienser:

2 dl. havregryn (både grove og fine kan bruges)

2 dl. mandelmælk (eller anden plantemælk)

1 dl. vand

1 banan (gerne godt moden) ca. 100 g. uden skræl

1 håndfuld hasselnødder ca. 30 g.(til dejen)+ en smule til topping ca. 10 g.

1 æble ca. 125 g (revet med skræl)

4 dadler (bløde uden sten)

2 spsk chiafrø

1 spsk. peanutbutter

1 spsk. kokosolie

1 tsk. bagepulver (vinstensbagepulver hvis det skal være 100 % glutenfrit)

1/2 tsk. stødt kardemomme

1/2 tsk. stødt kanel

1/4 tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde:

Hak hasselnødderne groft. Riv æblet.  Bland de tørre ingredienser ( havregryn, ca. 30 g. hakkede hasselnødder, 2 spsk. chiafrø, bagepulver, kardemomme, kanel og uraffineret salt i en skål. Kom de våde ingredienser, plantemælk, vand, banan, dadler, peanutbutter og kokosolie i en foodprocessor og kør til det er fintdelt og ensartet. Bland de våde ingredienser med de tørre og tilsæt det revne æble. Rør nu massen godt sammen og kom dejen i muffin papirsforme. Jeg fik 9 muffins ud af denne opskrift. Fordel de sidste hakkede hasselnødder på toppen og drys evt. en smule kanel ovenpå.

Bag dem ved 175 gr. varmluft i 25-30 min.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Havregrynsmuffins med æble, hasselnødder, kanel og kardemomme

Skriv et svar