Greenie 2

Vi spiser ofte en Greenie til morgenmad. Især i sommerhalvåret, hvor lysten til kolde sager er størst. Det er en super god måde at starte dagen på. En greenie kan indeholde mange forskellige slags grønne grønsager. Så hvis du prøver at spise de 600 g. grønsager og frugt om dagen er dette et godt valg. Denne Greenie indeholder både banan, broccoli, spinat, blomkål, kogte butterbeans, avocado, ingefær, citron, hampefrø, chiafrø og havremælk.

Jeg bruger ofte kogte bønner i mine smoothiebowls, for at tilføre lidt ekstra protein, så det mætter lidt mere og holder blodsukkeret lidt mere stabilt i længere tid.

Den hedder Greenie 2, da jeg har en anden opskrift på en Greenie på bloggen. Der er ikke den store forskel på de to opskrifter. Du kan finde den anden opskrift  Her

Jeg lavede den aftenen før vi skulle spise den om morgenen. Så stod den klar i køleskabet og blev serveret med en Granola og friske brombær og blåbær. En super lækker start på dagen.

Ingredienser: (til 3-4 personer)

225 g banan (frosset uden skræl)

100 g broccoli (frosset)

75 g blomkål (frosset blomkålsris)

75 g spinat (frosset)

75 g avocado (vægt uden skræl og sten)

75 g kogte butterbeans (du kan også bruge kogte kikærter el. kogte hvide bønner)

2 spsk hampefrø

2 spsk chiafrø

1 stk. ingefær (som det yderste led på din tommel, skrællet )

1 skive citron

2 1/2 dl plantemælk (jeg brugte havremælk)

2 dl vand

1 tsk spirulina (ikke nødvendig)

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i en blender. Kør til Greenien er glat og helt findelt. Det bedste resultat fås ved at bruge en blender med en stærk motor. Den behøver dog ikke at være vildt dyr. Jeg har en blender til ca 1500kr. Den er god nok til at blende til en glat og cremet konsistens.

Jeg serverede Greenien med en granola, valnøddebrud, kakaonibs og med friske brombær og blåbær. Jeg foretrækker at servere med knas på toppen. Det kan være granola, forskellige slags nødder eller kakaonibs. Det er også lækkert med lidt frisk frugt eller bær ovenpå.

Med sådan en morgenmad er du startet godt ud i forhold til at få dine 600 g grønt og frugt om dagen og du er startet godt med gode fedtsyrer fra hampefrø, valnødder og chiafrø. Og så smager det også bare super lækkert.

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar