Kikærtepålæg med soltørrede tomater og valnødder

Denne type pålæg er jeg ret vild med. Der er allerede tre forskellige versioner på bloggen. Det jeg synes er lækkert ved det er at det er lidt rustikt. Kikærter egner sig rigtig godt til det, men andre typer bønner og ærter kan også bruges.

Denne version er med soltørrede tomater, hvidløg og valnødder. Pålægget kan bruges på et stykke rugbrød, i en sandwich, i pitabrød eller i en bolle. Servér det med salat under pålægget og evt. med syltede agurker, noget finthakket rødløg, kapers eller andet du synes passer til.

Du kan vælge selv at koge kikærterne. Derved bliver det både billigere og mere bæredygtigt. Du kan også vælge at købe de kogte kikærter i kartoner eller dåser.

Ingredienser:

250 g kogte kikærter

30 g valnødder

2-3 spsk plantemayo

3 spsk hakkede soltørrede tomater (dem der er i olielage)

1 tsk paprika

1 fed hvidløg

1/3 tsk Sambal Oelek

uraffineret salt

friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hvis du bruger færdigkogte kikærter, skal du hælde lagen fra kikærterne. Skyl kikærterne i en sigte og lad dem dryppe af. Mos dem derefter groft, så kikærterne bliver mast. Hak valnødderne groft. Rens hvidløgsfeddet og pres det igennem en hvidløgspresser. Lad de hakkede soltørrede tomater dryppe af i en sigte. I en skål for sig, blandes mayonnaise, paprika, Sambal Oelek, grofthakkede valnødder, presset hvidløg, salt og peber. Bland nu de groft mosede kikærter med mayonnaise blandingen. Smag til med de forskellige ingredienser og kom pålægget i et rengjort glas.

Pålægget kan holde sig ca. 4 dage på køl. (ved 5 gr. )

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar